Волфсбург надви Борусия (Дортмунд) с 2:0 в среща от 14-ия кръг в Бундеслигата. Това е трета поредна победа за „вълците“, които не са губили мач от почти два месеца. Попаденията за Волфсбург вкараха Мики ван де Вен и Лукас Нмеча.

Възпитаниците на Нико Ковач започнаха много активно и успяха да открият резултата още в началото. В шестата минута Мики ван де Вен вкара първото си попадение не само за домакините, но и изобщо в германския футбол - 1:0.

В 19-ата минута нидерландския нападател на Борусия Дониел Мален бе изведен сам срещу Коен Кастеел, белгийският страж обаче го разочарова с отличната си намеса. Малко след това отново Мален бе в центъра на събитията, Кастеелс пак се намеси решително.

До почивката пропуск направи и Омар Мармуш от Волфсбург, а Никлас Зюле бе близо до изравняване, но прати топката в лявата греда на вратата на домакините.

В 56-ата минута и Юсуфа Мукоко не успя да преодолее Кастеелс. Гостите от Дортмунд продължаваха да бъдат неубедителни в атака. 

В 74-ата минута добър шанс за домакините пропиля Якуб Камински. В 82-ата Мукоко стреля от границата на наказателното поле, но Кастеелс отново беше блестящ. 

В добавеното време Лукас Нмеча подпечата победата на "вълците" - 2:0. 

Волфсбург се изкачи на осмото място с 20 точки, докато Борусия (Дортмунд) остава четвърти с 25 и изостава с 6 от лидера Байерн преди мача му с Вердер.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!