Волфсбург, Хамбургер и Аугсбург ще продължат да треперят за мястото си в Бундеслигата и след мачовете си от 30-ия кръг, след като записаха загуби.

„Вълците“ отстъпиха с 0:1 при визитата си на Херта. Ведад Ибишевич вкара единственото попадение в мача в 60-ата минута. Голът му обаче беше достатъчен берлинчани да запишат 12-а домакинска загуба от 15 мача (1 равенство и две загуби). Няма отбор в германския елит с повече домакински успехи от началото на сезона. Така „Старата дама“ вече е на пето място с 46 точки, докато Волфсбург е 14-и с 33 пункта, но много близо до опасната зона.

Хамбургер продължава с неубедителното си представяне и записа домакинско поражение с 1:2 от последния в класирането Дармщад, който с днешния си успех съхрани шансове за оцеляване. Айтач Сулу и Феликс Плате се разписаха за „лилиите“ в първите десет минути на втората част. Фабиан Холанд пък си вкара автогол в добавеното време на мача, но и това не стигна на Хамбургер, който е 15-и с 33 точки. Дармщад има 21.

Айнтрахт (Франкфурт) постигна късен обрат за победата с 3:1 над Аугсбург. Гостите поведоха още в деветата минута чрез Джефри Гувельов. Марко Фабиан се разписа за „орлите“ в 78-ата и 87-ата минути, а Анте Ребич гарантира успеха на домакините в добавеното време. Така Айнтрахт вече има 41 точки и заема осмо място в класирането, на една точка от Зона Европа. Аугсбург е в опасната зона и е на 16-а позиция с 32 точки. Това място дава право на участие в плейоф за оставане в Бундеслигата с третия от втора дивизия.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА