Борусия (Дортмунд) спечели с 3:2 при визитата си на последния Кьолн в първа среща от 21-ия кръг на германската Бундеслига. Новото попълнение на гостите Миши Батшуай записа повече от впечатляващ дебют с два гола и асистенция.

Срещата бе изключително динамична и изпъстрена с множество положения пред двете врати. Привлеченият под наем от Челси Миши Батшуай записа блестящ дебют за гостите, вкарвайки две попадения. Белгиецът даде аванс на „жълто-черните” в 35-ата минута, когато се разписа след пас на Толян. Това бе и единственият гол за първата част.

След почивката в 60-ата минута Зимон Цолер изравни за „козлите”, които бяха спечелили 7 точки предходните три кръга, съживявайки надеждите си за спасение от изпадане този сезон. Две минути след това обаче Миши Батшуай отново изведе вестфалци напред в резултата, като този път пасът бе на Пулишич.

В 69-ата минута испанският защитник Хорехе Мере изравни за 2:2 след асистенция на Йонас Хектор. При бърза контраатака в 84-ата минута обаче Батшуай изведе игралият също много добре в тази среща Андре Шюрле, който с мощен шут прати топката във вратата на Тимо Хорн и оформи крайния резултат. До края на мача „козлите” натиснаха, но нямаха късмет пред противниковата врата. При една от ситуациите Сократис Папастотопулос самоотвержено се хвърли на пътя на топката и предотврати гол във вратата  на Бюрки.

След деветата си победа за сезона Борусия (Дортмунд) поне временно се изкачи на втората позиция с 34 точки и по-добра голова разлика от Байер (Леверкузен) и Шалке 04, които са с по мач по-малко. Кьолн записа 14-а загуба и остава последен с 13 точки.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА