Новият сезон в Бундеслигата стартира в петък, а в първия мач на шампионата шампионът Байерн приема Херта. Повечето отбори в Германия не могат да си позволят скъпи трансфери и затова се насочват към млади играчи. Затова в последните години немският шампионат се превърна в място за развитие на талантливи младоци. През новия сезон вероятно също ще се появяват нови играчи, които са на възраст до 21 години. Част от тях са представи по-долу в текста, въпреки че някои вече са добре познати на феновете заради изявите си в предишни сезони.

Кай ХАВЕРЦ (20 г., Байер Леверкузен)
Считаният за звездата на следващото поколение млади германски футболисти. Хаверц е добре познато име, тъй като вече има 88 мача в Бундеслигата и 24 гола. Технически е много добър, играе еднакво силно с двата крака и може да открива празни пространства в противниковата защита за създаване на голови положения. Роденият в Аахен халф обяви, че ще остане в Леверкузен и през този сезон, но след това нищо чудно да отиде в по-голям отбор. Байерн отдавна следи изявите му.

Джейдън САНЧО (19 г., Борусия Дортмунд)
Преди години беше считано за куриоз, ако англичанин играе в Германия. Санчо вече е нещо като пионер след силния си минал сезон и все повече млади британци следват примера му и заиграват в Германия. Бившият футболист на Манчестър Сити има отличен поглед върху играта, който дори е изненадващ за възрастта му. Да не забравяме и скоростта му. След като през сезон 2017/18 започна да се налага в първия отбор на Борусия, през миналия шампионат англичанинът направо заблестя, завършвайки с 12 гола и 17 асистенции в Бундеслигата.

Winbet - на един клик разстояние! (18)

Дайот УПАМЕКАНО (20 г., РазенБалшпорт Лайпциг)
Френският централен защитник е поредният футболист, на когото предричат успешна кариера. С внушителната си фигура Упамекано доминира при играта във въздуха, а добре разчита и играта на съперника. Освен това умее да придвижва топката до халфовете. Страда от традиционната за младите защитници загуба на концентрация в течение мача, но въпреки това вече има репутацията на един от най-солидните бранители в Бундеслигата. Очаква се да се представя още по-силно под ръководството на новия треньор Юлиан Нагелсман.

Ибрахима КОНАТЕ (20 г., РазенБалшпорт Лайпциг)
И другият централен защитник на „червените бикове“ е доминираща фигура във въздуха и при играта по земя. Конате направи силен минал сезон и запълни успешно празнината, оставена след контузията на Упамекано. Французинът описва своя колега, сънародник и връстник като брат, а двамата се надяват да получат шанс да играят като титулярна двойка в защитата на РазенБалшпорт.

Алфонсо ДЕЙВИС (18 г., Байерн)
Канадското крило, който е роден в бежански лагер, премина в Байерн през януари. През пролетта няколко пъти влезе като резерва и натрупа общо 74 игрови минути. Това пък беше достатъчно, за да успее да вкара първия си гол в Бундеслигата – при победата с 6:0 над Майнц. Раздялата на баварците с Ариен Робен и Франк Рибери ще даде по-голям шанс на Дейвис за повече изяви през този сезон, особено след проваления трансфер на Лирой Сане заради контузия.

Маркус ТЮРАМ (21 г., Борусия Мьонхенгладбах)
Синът на световния шампион с Франция за 1998 г. Лилиан Тюрам се присъедини към „жребчетата“ през юли, след като в предишните години впечатли с представянето си за Сошо и Гинган. За разлика от баща си, един от най-добрите защитници на своето поколение, Маркус е футболист с офанзивни функции и играе много силно по лявото крило. Висок и здрав, младият Тюрам има и добър дрибъл, а това може да му позволи да запълни дупката, оставена от трансфера на Торган Азар в Борусия (Дортмунд).

Уестън МАККЕНИ (20 г., Шалке 04)
Едно от светлите петна в мрачния минал сезон на „кралскосините“, Маккени въпреки младостта си през лятото с капитанската лента изведе САЩ до финала на Голд Къп. Въпреки че се чувства най-добре като дефанзивен халф, американецът беше ползван от Доменико Тедеско през миналия сезон на различни позиции. Новият треньор на Шалке 04 е бившият американски национал Давид Вагнер, който може по-лесно да намери правилната позиция на сънародника си.

Еван Н`ДИКА (19 г., Айнтрахт Франкфурт)
Френският бранител през миналия сезон остана в сянката в нападателното трио на „орлите“, което впечатли не само в Германия, но и в Европа. Централният защитник направи превъзходен пролетен полусезон и през февруари беше избран за най-добър футболист до 23 години за месеца. Получи номинация в същата категория, но за годишните награди на Бундеслигата. Играе умно и решително. Очаква се да направил нов силен сезон.

Джош САРДЖЪНТ (19 г., Вердер)
Американският нападател още през миналия сезон се вписа добре в отбора, а вкара първия си гол само две минути след появата си в игра в дебютния си мач – победата с 3:1 над Фортуна (Дюселдорф). Беше използван предимно като резерва, но въпреки това успя да вкара две попадения за само 205 минути игра. Не игра за САЩ на Голд Къп, но въпреки това треньорът Флориан Кофелд е впечатлен: „Много е добър в наказателното поле. Ако получи топката в зоната, може да си сигурен, че ще последва опасно положение.“

Ян ФИЙТЕ-АРП (19 г., Байерн)
Предпочете да се присъедини към баварците година по-рано вместо да остане във втородивизионния Хамбургер. Сега младият нападател се надява да получи повече игрово време в моментите, когато Байерн дава почивка на Роберт Левандовски. Арп впечатли със старта си през миналия сезон, вкарвайки в първите си два мача. След това обаче се позагуби. Сега прави голяма крачка в кариерата си и всички се надяват, че ще се справи.

Тайлър АДАМС (20 г., РазенБалшпорт Лайпциг)
Трети американски национал в листата и трети играч на „червените бикове“. Адамс премина в тима от Лайпциг от Ню Йорк Ред Булс през януари и бързо успя да се впише в битките от Бундеслигата. Силен в единоборствата, добър при пасовете и с умен подход към случващото се на терена, Адамс е играч, който може да бъде ползван за различни функции в халфовата линия.

Адемола ЛУУКМАН (21 г., РазенБалшпорт Лайпциг)
Един от англичаните, които последваха примера на Джейдън Санчо, Луукман имаше продуктивен престой под наем в Лайпциг през 2018 г. Бързият нападател може да покрива голям периметър в предни позиции и демонстрира нюх към гола. Разписа се пет пъти за 574 минути на терена. След само два мача като титуляр през миналия сезон във Висшата лига, през това лято Евертън позволи на младока да премине за постоянно в РазенБалшпорт.

Ашраф ХАКИМИ (20 г., Борусия Дортмунд, наем)
Започва втория си сезон като преотстъпен от Реал (Мадрид). Защитникът направи отличен старт на кариерата си в Бундеслигата, отчитайки се с гол и три асистенции в първите си пет мача. Чувства се удобно и на двата фланга на отбраната, но играта му в защита страда заради включванията напред. Впечатляващите му изяви през миналия сезон бяха прекратени през април заради фрактура на метатарзална кост.

Раби МАТОНДО (18 г., Шалке 04)
Уелското крило последва пътя на Санчо от Манчестър Сити до Рурската област и се надява да блесне по същия начин за германския си отбор. Определян като най-бързия футболист в системата на „гражданите“, Матондо беше използван само в няколко мача като резерва от „кралскосините“ през миналия сезон. Сега уелсецът се надява на повече шансове за изява. Още повече, че отборът има нов треньор, който е англоговорящ и работил в Англия.
Превод от "Дойче Веле" на Веселин РУСИНОВ, БЛИЦ СПОРТ

БУНДЕСЛИГА, СЕЗОН 2019/20 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ