Бразилският защитник Рафиня мисли за скорошна раздяла с Байерн. Това разкри неговият агент и бивш съотборник Линкълн пред медиите в родината му Бразилия.

„Това е намерението и желанието на Рафиня да си тръгне. Той винаги е бил професионалист за пример и се разбира с всички добре, а това е от значение”, сподели бившата звезда на Шалке 04 (20 гола в 83 мача) пред Radio Itatiaia.

Бразилските грандове Палмейрас и Крузейро искат да привлекат Рафиня още през зимата. Сделката обаче зависи от това дали Байерн ще намери заместник на десния защитник. Още през лятото босовете на баварците наложиха вето, когато Челси искаше да привлече бразилеца.

„Трябва да разберем и Байерн, защото не е просто да се пусне Рафиня, ако преди всичко нямат негов заместник. Няма причина да водим преговори тук в Бразилия, защото нямаме разрешение от Байерн”, допълва Линкълн.

Дали баварците ще пуснат Рафиня ще стане ясно в началото на декември, когато ще има разговори с бразилеца и неговия агент. Факт е, че евентуално напускане на защитника ще е голяма загуба за тима, тъй като той е любимец на босовете и феновете, а освен това е считан за талисман в съблекалнята.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА