Бившият германски национал Сердар Тасчъ счита трансфера си под наем от Спартак (Москва) в Байерн тази зима като грешка.

„Ако знаех, че няма да играя, нямаше да го направя”, сподели 28-годишният централен защитник, който бе привлечен след контузиите на Жером Боатенг, Холгер Бадщубер и Хави Мартинес. Тасчъ обаче игра само при победата на баварците срещу Дармщат (3:1) на 20 февруари и бе сменен в 53-ата минута на срещарта.

Байерн преведе 2,5 милиона евро на Спартак (Москва) за наема на Тасчъ. Така излиза, че за всяка минута, в която бранителят е играл до момента, баварците са платили по 47 170 евро. Двата клуба са договорили опция за откупуване на футболиста през лятото, но това едва ли ще се случи.

„От лятото ще видим какво ще стане. Трябва да видим какви опции има, засега е трудно да се каже. Щутгарт винаги е опция. Надявам се, че Щутгарт ще остане в сметките”, допълни Тасчъ, който има 14 мача с екипа на Бундестима в периода 2008 – 2010 година, а за Щутгарт игра от 2006 до 2013 година, записвайки 181 срещи и 9 попадения в Бундеслигата. През 2007 година швабите станаха шампиони на Германоя с Тасчъ в състава си.

 Резултати, програма и класиране в Германия - ТУК !!!