Борусия (Мьонхенгладбах) надви у дома лидера допреди началото на кръга РБ Лайциг с 1:0 в мач от шестия кръг на Бундеслигата и му нанесе първа загуба от началото на сезона в шампионата.

Гостите започнаха по-активно и бяха много близо до гол още в 9-ата минута. Йусуф Поулсе овладя много добре топката в наказателното поле и стреля силно, но Ян Зомер успя да избие в корнер. Борусия изравни играта в следващите минути и в 34-ата минута Партик Херман бе близо до това да изведе Борусия напред в резултата, но, Петър Гулаши спаси. В самия край на първото полувреме домакините най-накрая вкараха. Автор на гола бе Патрик Херман, но той не беше зачетен заради засада.

След почивката нещата на терена не се промениха особено и двата тима си размениха по няколко опасни ситуации. В крайна сметка „жребчетата“ поведоха след час игра с гол на Ханес Волф, получил извеждащо подаване от Патрик Херман. В 74-ата тимът на РБ Лайпциг бе близо до изравняването, след като Александър Сорлот бе изведен много добре срещу Ян Зомер, но вратарят изби в корнер. Малко по-късно отново Сорлот бе на изгодна позиция, но шутира над вратата.

След успеха си Мьонхенгладбах събра 11 точки и се намира на четвърто място в класирането. РБ Лайпциг е трети с 13 точки, а лидер вече е шампионът Байерн с 15.

КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА