ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Борусия (Дортмунд) победи Унион (Берлин) с 2:1 в двубой от 27-ия кръг на Бундеслигата. 

На „Сигнал Идуна Парк“ домакините започнаха по-силно, като в 22-ата минута техни претенции, че Джуд Белингам е фаулиран в наказателното поле бяха подминати от главния съдия.

В 28-ата минута обаче, Рафаел Герейро центрира добре отляво, като в наказателното поле Дониел Мален се бе измъкнал от опеката на защитниците на Унион и от близка дистанция прати топката в мрежата (1:0).

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Две минути преди края на редовното време на първата част Себастиен Алер засече центриране в наказателното поле, но Фредерик Рьонов плонжира и спаси брилянтно.

Точно след изтичането на час игра обаче, Унион Берлин изравни. След едно дълго подаване Кевин Беренс подаде с глава към Шералдо Бекер. Голмайсторът на гостите върна топката към Беренс, който с добре насочен удар по земята вкара гол (1:1).

След това попадение „жълто-черните“ тръгнаха мощно в атака и това даде резултат в 80-ата минута. Юсуфа Мукоко направи двойно подаване с Марко Ройс, като защитник на гостите без да иска докосна топката и я прати на крака на младия нападател. Останал сам срещу вратаря в наказателното поле, Мукоко финтира Рьонов и вкара гол (2:1) само пет минути след появата си в игра.

В последните минути от мача играта бе двуостра, като в първата минута на добавеното време Борусия имаше шанс да си реши мача. Джейми Байноу-Гитънс стигна до прецизно центриране, за да се озове очи в очи с вратаря, но Рьонов спаси майсторски удара на младока.

С този успех „жълто-черните“ събраха 56 точки и са на две от лидера Байерн, оставайки в играта за титлата, докато Унион Берлин остава трети с 51 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и вTelegram
Присъединете се в канала ТУК

В другите срещи от кръга, играни днес:

Аугсбург - Кьолн 1:3
Байер Леверкузен - Айнтрахт Франкфурт 3:1
Майнц - Вердер Бремен 2:2
Фрайбург - Байерн (Мюнхен) 0:1
19:30 часа, Херта (Берлин) - Лайпциг