Айнтрахт (Франкфурт) се класира на финал за Купата на Германия след успех с 3:2 в гостуването на Щутгарт. По този начин „орлите“ ще спорят за трофея с настоящия носител РБ Лайпциг. 

За последно тимът на Оливер Гласнер беше на финал за Купата на Германия преди пет години, когато през 2018-а триумфира срещу Байерн след победа с 3:1.

Успехът за Айнтрахт тази вечер не дойде никак лесно, след като „швабите“ откриха резултата в 19-ата минута чрез Тиаго Томаш. Гостите от Франкфурт обаче направиха пълен обрат през втората част, когато се разписаха Еван Ндика в 51-ата минута и Дайчи Камада в 55-ата. Трето попадение пък добави Рандал Коло Муани в 77-ата минута - от дузпа. 

Щутгарт успя да върне един гол в 83-ата минута, когато точен бе Енцо Милот - 2:3. Домакините обаче останаха с човек по-малко само 120 секунди по-късно, когато за два жълти картон бе изгонен Борна Соса. Това спря устрема на тима Себастиан Хьонес да търси изравняването. В последните секунди имаше съмнения за дузпа в полза на Щутгарт, но след преглед с ВАР съдията прецени, че няма нарушение. 

По този начин Айнтрахт достигна до мача за трофея, където ще се изправи срещу РБ Лайпциг, който е настоящия носител на отличието. Финалът за Купата на Германия ще се проведе на 3 юни  на „Олимпиащадион“ в Берлин.