Бохум изтърва два гола аванс и завърши 2:2 с гостуващия Майнц в сблъсъка на опашкарите от деветия кръг на германската Бундеслига. С гол и автогол се отличи защитникът на Бохум Кевин Шлотербек, като по едно попадение вкараха Кевин Щьогер за домакините и Антон Краус за гостите.

В 20-ата минута домакините получиха дузпа, която Кевин Щьогер превърна в гол в 21-ата минута.

Бохум вкара нов гол в 47-ата минута, но радостта на Мориц Брошински бързо бе прекъсната от сигнала на съдията за засада.

Точно преди изтичането на час игра гостите ликуваха! Антони Качи стреля, но ударът му бе блокиран. При опита да изчисти една топка, Кевин Шлотербек прати топката в собствената си врата.

Централният защитник се реваншира за грешката си по най-добрия начин в 82-ата минута, когато засече центриране на Щьогер от ъглов удар и отблизо порази вратата на Майнц с глава.

До края на срещата Майнц притисна своя съперник, като Мануел Рийман направи фантастично спасяване при удар на Аймен Баркок в 89-ата минута.

Натискът на Майнц даде резултат в 6-ата минута на добавеното време, когато Антон Краус вкара гол с удар от границата на наказателното поле, получавайки топката от Карим Онисиво. При удара на Краус имаше и лек рикошет във футболист на Бохум.

След това равенство Майнц остава последен с 3 точки в актива си, докато Бохум е 2 позиции по-нагоре в таблицата с 5 точки на сметката си.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА!