Щутгарт нанесе тежко поражение с 5:1 на Борусия Дортмунд в двубой от 11-ия кръг на Бундеслига. Това е трета поредна загуба за „жълто-черните“ като домакин в шампионатен мач.

През първото полувреме двата тима си размениха по едно попадение, но след почивката везните рязко се наклониха в полза на Щутгарт, който надигра своя опонент за изразителната победа. 

В 26-ата минута Емре Джан извърши нарушение срещу Матео Климович в наказателното поле и съдията отсъди дузпа в полза на гостите. Зад топката застана Сайлъс Уамангитука, който не сбърка и даде преднина от 1:0 на Щургарт.



Десет минути по-късно Дортмунд изравни. Марко Ройс демонстрира чудесен поглед върху играта и успя да изведе с дълго подаване Джовани Рейна зад гърба на отбраната. Младокът много бързо обработи топката и се разписа – 1:1.

В началните минути от второто полувреме Щутгарт натисна и нанесе три бързи зашеметяващи удара по амбициите на Дортмунд. В 53-тата минута Уамангитука отбеляза второто си попадение от началото на мача и даде преднина на гостите.

Седем минути по-късно Филип Фьорстер удвои преднината на Щутгарт, а в 64-тата минута резултатът стана 4:1. Тонги Кулибали проби в наказателното поле и с технично изпълнение прати топката в далечния ъгъл на вратата. 

В добавеното време на мача Николас Гонсалес оформи крайния резултат – 5:1. 

РБ Лайппциг победи с 2:0 Вердер и временно оглави класирането в Бундеслига. „Биковете“  с 24 точки, с 1 повече от Байерн Мюнхен, който обаче е с мач по-малко.