Рено потвърди официално днес, че французинът Ромeн Грожан ще замени Нелсън Пикет в отбора от Формула 1. Грожан ще направи своя дебют в Гран при на Европа във Валенсия този уикенд.

Досега Грожан изпълняваше ролята на трети пилот за тима на Рено. Той бе подкрепян от френският концерн още откакто навърши 18 години и стана част от програмата на марката за развитие на пилоти. През 2006 година спечели френската Формула Рено, година по-късно стана шампион във европейската Формула 3, а през 2008-ма спечели азиатските GP2 серии.

"Много сме щастливи, че Ромен има шанс да стартира за нашия отбор. Той е впечатляващ млад талант и очакваме да покаже уменията си, карайки заедно с Фернандо Алонсо по време на втората част от сезона", заявиха от тима.

"Много съм горд, че отборът на Рено ми даде шанса да се състезавам. Нямам търпение да подкарам R29 и да помогна на тима да постигне най-добрите възможни резултати. За мен е чест да съм съотборник на Фернандо Алонсо, а да направя дебюта си във Ф1 рамо до рамо с двукратен световен шампион е още по- мотивиращо", коментира Грожан./БЛИЦ