Доскорошният централен защитник на Хебър(Пазарджик) Томислав Папазов е вече футболист на италианския Фоджа. Пазарджиклията, който на 24 август ще навърши 21 г., парафира тригодишен договор с "росонерите".

„Щастлив съм, че ставам играч на Фоджа. Гледал съм толкова много видеоклипове на фенове и всичко това е фантастично за мен. Благодаря на треньорите, директора и президента”, коментира развълнуван Папазов пред сайта на италианския тим.

Българският защитник взе участие в контролата на Фоджа срещу Порденоне в събота, спечелена с 1:0 и с изявите си успя да убеди треньора Роберто Боскалия, че има необходимите качества да играе за клуба от Серия „С“.

3x500 лв. Бонус за мачовете от efbet Лига!

Томислав Папазов като дете започва да тренира футбол най-напред в Бенковски(Пазарджик). След това преминава в школата на Левски, където едва 16 годишен направи официален дебют при мъжете. Беше и почти неизменна част от националните отбори на България до 15, 17 и 19 години. В Хебър бе наложен от Николай Митов и с екипа на пазарджиклии записа 64 участия във Втора лига през последните 3 сезона.

Фоджа беше истинска сензация през 90-те години и влезе с гръм и трясък в Серия „А“. По това време екипа обличаха звезди като Джузепе Синьори, Франческо Баяно, Брайън Рой, Роберто Рамбауди и Дан Петреску. В сърцата на тифозите има специално място и за руските футболисти Игор Коливанов и Игор Шалимов.

Безспорно най-голямата легенда е чешкият треньор Зденек Земан, който превърна Фоджа от малък клуб в отбор, с който всички се съобразяваха. Последва обаче изпадане, фалит и пропадане до Серия „D“. Сега тимът се готви за новия сезон в поток „С“ на Серия „С“.