Кметът на Пазарджик Петър Куленски проведе среща с Управителния съвет и част от треньорския състав на запазилия елитния си статут Хебър, заявявайки категоричната си позиция за бъдещето на клуба.

"Поздравих ги за добрата игра и успехите на мъжкия отбор, като поговорихме за бъдещето на клуба. Хебър показа резултати и заслужава подкрепа. Ръководството беше реформирано и новото такова, въпреки тежкото наследство, засега успява да се справи", написа Куленски в официалния си профил в социалната мрежа Facebook.

"Ето защо на юнската сесия на Общинския съвет, когато предстои актуализация на бюджета, ще изчислим и ще предложим на съветниците да бъде гласувана целева субсидия за отбора, съобразена разбира се с финансовите възможности на Общината. Повишената събираемост на местните данъци и такси, повишеното доверие в общината и спирането на безконтролните харчове на публичен ресурс позволяват това да се случи в разумни граници. Отделно от това ще продължим да предоставяме и поддържаме стадиона и базата безвъзмездно и да помагаме на ръководството да бъдат намерени допълнителни източници на финансиране, доколкото Общината не може да си позволи сама да издържа професионален футболен клуб в Първа лига", добавя градоначалникът на Пазарджик.

"Крайно време е клубът да спре да бъде употребяван за политически цели, а треньорът, играчите и ръководството на отбора да бъдат оставени на спокойствие, за да си вършат работата. Хебър трябва да бъде кауза на всички в Пазарджик - фенове, футболни деятели, Община, местен бизнес. Въпреки че няма да е лесно, начини се намират само с последователна работа и търпение! Специални благодарности на Любослав Пенев, неговия щаб, футболистите, както и на всички, които помагаха и ще продължат да помагат на отбора", завършва Петър Куленски.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!