ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Днес се навършват точно 10 години от вероятно най-големия скандал в българския футбол през XXI век. На днешния ден през 2013 г. Ивайло Петев беше представен на специална пресконференция като треньор на Левски. Той беше привлечен за заместник на Славиша Йоканович, който беше уволнен дни по-рано след домакинското нулево равенство с Локомотив (София). Медийната проява обаче беше истинско унижение за Петев, който беше съблечен от феновете на „сините“.

Скандалът си има предистория. Още докато текат разговорите с Петев, Наско Сираков получава предупреждение, че ултрасите готвят нещо на стадиона. Те не искат Ивайло Петев за треньор. Повод за това е признание на специалиста в интервю, дадено четири месеца по-рано, че като дете е симпатизирал на ЦСКА.

В 16:30 часа в залата за пресконференции, разположена под сектор „В“ на стадион „Георги Аспарухов“ започва представянето на Ивайло Петев. То обаче така и не се състои. Фенове нахлуват в помещението и взимат думата.

„Добър ден, извиняваме се, че идваме днес. Ние ще водим пресконференцията. Господин Петев, не ви харесваме и не ви желаем. „Чорбари“ не искаме. Свалете фланелката, тук треньор е този, който ние преценяваме. Ставаме по-зле от свинете. Няма как да се случат нещата. Никой не ви иска. Фланелката на Левски - нито сте ни попитали дали може да я носите, нито господин Сираков ни е питал. Свалете фланелката, събличайте се. Защото след 5 секунди ще я свалим ние. Тежки са нещата, разбери. Айде, сваляй я, ей, мишкар“, изригнаха феновете и свалиха синьото клубно горнище, с което Ивайло Петев трябваше да бъде представен пред медиите.

 WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След това треньорът гол до кръста напусна залата, а феновете се нахвърлиха върху Наско Сикаров и поискаха незабавното връщане на Славиша Йоканович, който да води отбора в предстоящото девет дни по-късно дерби с ЦСКА. „Армейците“ печелят с 3:0, а начело на „сините“ е Антони Здравков.

„Наско, защо не ни броите за живи, бе. Защо не ни се обадихте, защо не каза, момчета, елате да пием по едно кафе. Ние сме Левски, бе човек, разберете го. Левски е на 100 години и благодарение на феновете е оцелял. Клубът по-тежък период от този не е имал. Фактът, че ни слагате на оная работа, обяснява всичко. Наско, кажи какво става, бе. Кажи го в очите, защото ситуацията е много тежка. Мислиш ли, че тоя ще промени нещо навръх 100-годишнината ни. С този Петев официален мач Левски няма да играе, дерби няма да се играе. Звънни на Йока да идва и да тренира отбора. Ако Батков е виновен, кажи ни. Къде е тоя мустакатият, къде се крие?! На нас ни се е*а майката. Наско, не те ли е срам, бе?! Ти си Наско Сираков. Тебе не те ли е срам“, крещяха привържениците.

Впоследствие Наско Сираков подаде оставка и отправи нападки към тогавашния собственик Тодор Батков. Легендарният голмайстор обяви, че феновете са получили финансов стимул, за да съблекат Ивайло Петев.

„Клубът Левски плаща на тези фенове. Това са представители на националния фенклуб. А кой ги изпраща?! Питайте ги тях. Аз имам обяснение за себе си. Проблемът какъв е? Те дойдоха с нагласата защо не били уведомени. Не, те бяха уведомени. Разговорите с Петев приключиха в 15:45 часа следобед, между мен, Иво Тонев и Тодор Батков, както и Петев и мениджъра му. В 16:30 часа феновете бяха на стадиона. В 15:05 часа ми се обадиха журналисти да ме предупредят, че феновете готвят нещо на стадиона. Обадих се на Тонев и му казах: “По какъв начин отново ще посрещнем новия треньор.” Той ми отговори: “Обади се на Гугутката”. Обадих му се и му казах, ако искате да говорите с треньора, няма проблеми. След тренировката ще дойдем, задайте всичките си въпроси. Нормално, както е във всички страни. Видяхте какво се получи“, коментира Наско Сираков преди десет години.

Кадрите със събличането на Ивайло Петев обикалят световния видеообмен. Скандалната ситуация се излъчва и публикува от водещите медии по планетата. На българския спорт и българския футбол е лепнато огромно срамно петно заради отношението и посегателството към човешко същество през XXI век в европейска държава.

ЧАСТ ОТ ЗАГЛАВИЯТА В МЕЖДУНАРОДНИТЕ МЕДИИ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ:
Румъния: “Невероятни сцени в България! Ултраси съблякоха и изгониха треньор!”

Холандия: “Вълна от недоволство заради уволнение! Фенове изхвърлиха новия треньор!”

Италия: “Лов на треньор в България! Феновете на 26-кратния шампион на страната сътвориха нещо невероятно!”.

Чехия: “Невероятно! Фенове унижиха треньор и го оставиха полугол!

Италия: “Ултрас предизвикателство: Сваляй екипа!” и допълват “Невероятно изпълнение направиха феновете на Левски (София), които накараха представеният като нов треньор Ивайло Петев да свали екипа на тима, след което го изгониха”.

Мундо Депортиво: "Фенове нападнаха и изхвърлиха новия треньор на Левски, преди време казал, че е привърженик на кръвния враг ЦСКА”.

Белгия: "Фенове изхвърлиха и унизиха треньор на Левски (София)!”

Португалия: "Новият треньор на Левски изгонен от феновете на представянето си!”

“АС”: “Ултрасите на Левски”изхвърлиха новия треньор на представянето му! 30 душинахлуха на пресконференцията при представянето на Ивайло Петев и го принудиха да съблече екипа и да напусне!”

Полша: "Фенове нахлуха на пресконференция, съблякоха и изгониха треньор!”

Германия: “Най-неприятното представяне в света – фенове съблякоха и изгониха новия треньор!”

Австрия: "Фарс! Поругаха, съблякоха и изгониха треньор при представянето му!"

Словения: "Шокиращо видео! Фенове съблякоха треньор при представянето му, бил фен на кръвния враг!”.

Перу: "Фенове съблякоха нов треньор и го изхвърлиха, заради пристрастията му към вечния враг!"

Мексико: "Нечувано! Ултраси сътвориха прецедент: съблякоха треньор и го изхвърлиха от пресконференция за представянето му!"