ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Знаете ли коя е най-голямата победа на футболните ни национали? Постигната е на днешната дата преди 55 години. ХИТ Блиц ви запознава с този паметен миг за родния футбол.

На 2 октомври 1968 година "трикольорите" мерят сили с неизвестния състав на Гана преди началото на Олимпийските игри в Мексико Сити. Нашите тотално надиграват "черните звезди" и ги побеждават с впечатляващото 10:0. Проверката се привежда при адска жега в Леон, Мексико.

Това е и най-голямата загуба за националния тим на Гана в историята му.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Легендата на Локомотив (Пловдив) Георги Василев-Гочо бележи четири гола за успеха, а Петър Жеков добавя два. По веднъж се разписват Атанас Михайлов, Михаил Гьонин, Евгений Янчовски и Аспарух Никодимов.

Треньор на олимпийския ни отбор е Георги Берков. 

Припомняме, че България достига до най-големия си връх на олимпийския футболен турнир. Родните национали играят финал в Мексико, където губят с 1:4 от Унгария, след като реферът Диего де Лео гони от игра трима от нашите - Цветан Веселинов, Кирил Ивков и Атанас Михайлов. По всеобщо мнение решенията на съдията са били тенденциозни и са предопределили изхода от мача за златото, в който България повежда в резултата чрез Веселинов.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!