ЦСКА показа новите екипи и повечето фенове не само ги одобриха, но и започнаха да си поръчват от тях. „Червените“ имат на фланелките бели ръкави, което не е за първи път в историята на клуба.

БЛИЦ  припомня, че ЦСКА стартира футболната пролет на 2000 година пак с червени фланелки с бели ръкави. Тимът обаче игра само три мача с тях, след което въпросният екип е сменен с друг.

Двубоите за първенство бяха следните: На 27 февруари 2000 година при сензационната домакинска загуба от Нефтохимик с 1:4, на 4 март при ново поражение – този път в Кюстендил от Велбъжд с 1:3, както и на 11 март, когато ЦСКА смаза с 6:1 Миньор (Перник).

След мача с перничани "червените" се отказват от въпросната екипировка, на която грее логото на "Найк".

Какво всъщност се случва? ЦСКА стартира сезон 1999/2000 с фланелки на "Пума". Месеци преди това клубът е подписал договор с германския концерн. След това настъпва смяна на властта в Борисовата градина. Любо Пенев печели президентските избори, заемайки мястото на Илия Павлов. Тимът изкарва есенния полусезон с "Пума". През януари 2000 година решава да мине на "Найк" под давлението на пакистански бизнесмен, който е шеф на фирма "Космос". Именно тя шие екипите, които са толкова "Найк" колкото и че Благоевград е част от Северна Македония. Казано на уличен език - тотално менте отвсякъде. Новото ръководство на ЦСКА обаче прави промяната, но след третия мач с новите екипи пристига писмо от "Пума". Там ясно и категорично е казано, че българският клуб нарушава подписан договор и ще си носи последствията, ако не бъдат взети мерки на секундата. 

Поради тази причина "Найк"-ът е захвърлен и ЦСКА пак започва да се облича с "Пума". "Червените" обаче трябва да плащат неустойка заради това, че в три мача излизат на терена с друга екипировка. От клуба признават, но не уточняват размера на глобата. В медиите се пишат най-различни цифри, вариращи от 1000 до 10 000 долара. 

 Казано в резюме – ЦСКА се проваля с белите ръкави на червените си фланелки, тъй като записва загуби и на терена, и извън него. Любопитното е, че дизайнът на "Найк", произведен от "Космос", е почти същият като този на екипа на Арсенал отново от сезон 1999/2000. С тази разлика, че "топчиите" обличат оригинални екипи... Даже при един от най-гръмките трансфери в историята на клуба - на Тиери Анри, французинът позира именно с такава фланелка.  

Сега нещата стоят по съвсем друг начин. ЦСКА има перфектен договор с „Макрон“,  а ръководството е сметнало за добре да увеличи белия цвят във фланелките, правейки ръкавите такива.  Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ