ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Положилият клетва като президент на Аржентина Хавиер Милей е бивш футболен вратар. Като юноша от 1987 до 1989 година той пази за Чакарита Хуниорс в долните дивизии, като дори става част от професионалния футбол за кратко.

След това обаче, когато трябвало да избира между кръглата топка и икономиката, предпочел да търси начини да избави родината си от хиперинфлацията. Футболът все пак остава в сърцето му.

Хавиер Милей е роден в квартала на Буенос Айрес - Палермо, на 22 октомври 1970 г. 13 години (от 2010 допреди месец-два) той не говори с родителите си. Има по-малка сестра на име Карина, с която поддържа много близки отношения и е негов основен съветник. Казва, че тя е изиграла голяма роля за победата му на изборите.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Точно преди година Хавиер Милей плаче от радост след спечелената трета световна титла на Аржентина.

„Смътно помня първата титла, чудесно – втората, а третата сякаш вчера я спечелихме“, прочувствено говори Милей за трите най-големи триумфа на аржентинския национален отбор по футбол.

Обича и музиката. Пял е и в група „Еверест“, в която се свири основно парчета на „Роулинг Стоунс“.

„Той беше много добър вратар, но беше и малко луд. Правеше невероятни спасявания – не само с ръце и крака, но и с глава. И то неведнъж. Аз лично съжалявам, че се отдаде на учението, а не остана на терена“, коментира бившият съотборник на Милей – Перико Перес.

„В съблекалнята беше интровертен. Тих, кротък, на мравката път правеше. На терена ставаше друг човек. Викаше, крещеше, правеше салта. Затова му викахме Лудия Милей. Но само на мачовете. Иначе – нали ви казах, беше тихичък. Аз такъв контраст не съм виждал, честно“, разкрива Омар Корсаро, който също е бивш футболист.

Милей обаче е заклет фен на Бока Хуниорс. Влюбва се в отбора още като малък. Подкрепя го и до днес и събира фланелки на тима. Една от тях подари на френския президент Макрон.

По време на предизборната си кампания Милей разкри, че двата гола на Бока, които е празнувал най-много в живота си, включват двата точни удара на Мартин Палермо срещу Реал Мадрид на финала за Междуконтиненталната купа в Токио през 2000 г.

Той добавя, че никога няма да забрави един гол на Мартин с екипа на испанския Виляреал, след който нападателят чупи крака си, докато се радва при феновете. Както и онези ужасяващи три дузпи, които Палермо изпуска за Аржентина в мач срещу Колумбия през 1999 година от Копа Америка.

„Когато Мартин Палермо се оттегли от футбола на терена на Бока, тъгата ми беше толкова голяма, че никога не се върнах на Бонбониера“, признава Милей, който не храни чувствата към друга легенда на Бока Хуниорс – Хуан Роман Рикелме.

Двамата даже се бяха захапали при скорошните избори за президент на клуба.

„Аз знам, че той се е отказал от Бока и е преминал на страната на Ривър Плейт“, обяви Рикелме, който е вицепрезидент на клуба, по адрес на Милей.  

Вчера именно Хавиер Милей положи клетва, чрез която мина на страната на всички аржентинци… И не във футбола, а в живота.

Скандално или не, но Милей не обича и… Диего Марадона. Той признава, че предпочита Пеле пред славния си сънародник. В социалните мрежи  изскочи негов пост, в който яко оплюва Дон Диего, наричайки го Мардедрога. Намек няма. Милей направо си казва, че дрогата е унищожила Марадона.

Това накара дъщерята на Диего – Далма, да изригне в социалните мрежи хората да не гласуват за Милей. Но народът не я послуша…

И като стана дума за Марадона, да споменем и за Меси. По време на предизборната битка Аржентина беше залята с видеоклип, на който Лео агитира за Милей. Оказа се, че всичко е фалш… 

"Ама то всичко е фалш. Начетох се на какви ли не писания по мой адрес - че съм правил секс със сестра си, че съм говорел с мъртвите си кучета", отсече Хавиер Милей, определян за умна, но и доста странна птица. Въпросът е дали с нея Аржентина ще полети над социалния и икономически хоризонт.   ХИТ БЛИЦ