ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Да спиш с 5 жени почти наведнъж или да преминеш в Ливърпул? Пълно щастие няма! Ето я историята на Франк Уортингтън, която ХИТ Блиц ви предлага.

Франк е роден на 23 ноември 1948 година в Халифакс, Англия.  Напуска този свят на 22 март 2021 година.

В средата на 60-те на миналия век бавно и полека магнитът за жени започва да се лепи и в сърцата на феновете от Хъдърсфийлд. В 171 мача нападателят забива 41 гола. А за забитите в кревата му мацки бройка няма. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Силните му изяви (на терена, разбира се, не в леглото) са забелязани от Бил Шенкли през 1972 година. Легендарният мениджър на Ливърпул иска Франк на „Анфийлд“. Още повече, че Уортингтън грее с екипа на отбора, в който Шенкли е бил треньор, преди да акостира при „червените“.  Преговорите между клуб–клуб и играч–клуб са гладки. Нещата вървят към подпис за 150 000 паунда - никак немалко пари за ония времена (преведено днес това прави над 1,1 милиона паунда). Грапавостта обаче изпъква при медицинските прегледи. Франк е с високо кръвно.

Тогава хитрият Бил му прави интересна оферта: „Виж, какво, пич, уреждам ти почивка на Майорка. Ходил ли си там – на Балеарските острови. Слънце, въздух, море, плаж, мадами. Отиди й изхвърли кръвното барабар с натрупаните емоции и стрес и се върни. Чакам те. После подписваме и от есента ще станеш най-известният нападател в Англия с екипа на най-великия тим!“.

Бил допуска грешка, защото Франк не изхвърля кръвното, емоциите и стреса, а други работи… Нападателят отива за три дни в Майорка, където се разписва цели пет пъти в рамките на… по-малко от две денонощия. Прави го първо накуп с мис Великобритания и някаква мнооого надарена белгийка. Часове по-късно бил едновременно с майка и дъщеря от Швеция. С важното уточнение, че шведките били мащеха и доведена дъщеря. Доста приказливи и развратно разкрепостени. За капак, понеже не му стигнало, Франки накрая си поканил някаква местна палавница. След дългия маратон, продължил около 36 часа след кратки паузи, Уортингтън меко казано бил изцеден. 

Ненавършилият 24 години звяр обаче се прибира предоволен от Майорка. Каца директно в Ливърпул, където лекарите и Бил Шенкли се хващат за главата. Кръвното му е още по-високо.

„Ще падне, ще падне! Утре ще падне“,  категоричен бил донжуанът. „Как ще падне, като други неща от тялото ти са постоянно вдигнати“, откача Шенкли и трансферът пада. Пардон - пропада. 

Легендарният мениджър на Ливърпул изпраща цветя до майката на Уортингтън след провала на сделката. "Нямаше смисъл да се разстройвам. Просто си казах, че това беше тяхната загуба, а не на мен и Ливърпул. Франк изпусна големия си шанс, който идва веднъж в живота“, разказва тогава Бил Шенкли.

Уортингтън обаче се оказва прав. Кръвното му спада и той не остава на сухо на терена. Лестър Сити му подава ръка и го привлича в редиците си. Там е от 1972 до 1977 година. Играе 210 мача, отбелязва 72 гола. В същия период достига и до националния тим на Англия – 8 мача и 2 гола.

А жените не спират да влизат и излизат от къщата, която си е купил. Впоследствие играе още за Болтън, Лийдс, Саутхямптън, Съндърланд и още много отбори, включително в САЩ. Толкова са много, че не може да ги преброи и запомни – цели 24!

По време на пребиваването си в Болтън той често се появява на тренировките облечен като Елвис Пресли. Уортингтън е страстен почитател на Краля на рока, чиято смърт през август 1977 година го вади от равновесие.

Франк си купува няколко китари и свири в дома си. Явно горе-долу добре, защото го канят да участва в тв шоу програми с участието на рок групи, включително и комедийни такива.
Къде на шега, къде сериозно, Франк признава, че ако трябва да побере някъде списъка на всичките жени, с които се спал, тефтерите няма да му свършат работа. Ще са нужни дебели книги като енциклопедия „Британика“.

На въпрос от журналист може ли да посочи отборите, в които е играл, току-що приключилият с футбола нападател избива рибата: "Плейбой, Трампс и Сандпайпър".

Франк грабва жените с дългите си коси, мустаците, широките си плещи и неописуемата си харизматичност.

Той обаче има и друга слабост – алкохол и хазарт. Впоследствие се оказва, че се е сприятелил и с кокаина. Веднъж така се бил надрусал, че едва не се преобърнал от скала в Испания.

Екстравагантните му разходи, включително закупуването на „Форд Мустанг“ и пиенето на шампанско на закуска, го бутат до ръба на фалита.

Но той никога няма да промени нищо. Франк казва приживе, когато вече беше пенсионер: "Да, бях малко шантав. Обичах футбола и жените и нямах намерение да се откажа от нито едното. Никога не съжалявам. Справих се доста добре. Водих различни жени всяка вечер в леглото си. Понякога се чудех дали са с мен, защото съм Франк Уортингтън, футболистът, или защото наистина им харесвах като човек. Но скоро разбрах, че това няма значение”.

Той също имаше престой и в Южна Африка по време на своята емблематична и необичайна кариера на играч, която се простира в продължение на четири десетилетия.

Уортингтън беше женен два пъти: първо през 1973 г. за Бригита К. Егермалм и после през 1986 г. за Карол, дъщерята на Ноел Дуайър, ирландският вратар.  Бригита го напуска през 1978 година, защото Франк няма спирачки. От нея той има син и дъщеря. При Карол вече не гони толкова диво жените, защото е на 38.

 Уортингтън почина през 2021 година на 72 години след продължителна битка с болестта на Алцхаймер. На игрището той беше наречен Работника Джордж Бест заради своята футболна виртуозност и заразителен характер. Както и заради отличните си качества, разбира се. Защото Франк бе нападател, играещ приятен за окото футбол. Общо 846 мача, 267 гола. Звучи добре, нали. Даже повече от добре.

За жените, както вече стана дума, данни няма.  Всъщност, неговите дивотии из креватите и заведенията също го нареждат до легендарния северноирландец.

„Беше жонгльор, въпреки че играеше като нападател. Харесвам играта му и особено онзи хищнически нюх, който имаше към гола. Отбелязваше откъдето му попадне топката“. 

Това са думи на Гари Линекер. А Гари е световно име във футбола. Велик нападател. Думи, които тежат и украсяват името на Франк Уортингтън. ХИТ БЛИЦ