Преговорите за новия колективен договор в НХЛ продължават, тъй като играчите искат да избегнат евентуален локаут и отлагана старта на новия сезон. Това обяви председателят на асоциацията на играчите в НХЛ Доналд Фер.

Очаква се доходите на хокеистите да бъдат намалени от 57% на 43%, като по предложение на собствениците на клубовете ще има и промяна в метода на изчисляване на възнагражденията. В същото време представители на НХЛ призоваха за намаляване на максималния срок на договорите до 5 години с въвеждането на равни вноски всяка година и отмяна на бонусите при подписване на споразумението. При новите условия доходите на играчите ще намалеят с близо 450 милиона долара на сезон.

"Никой няма интерес от локаут. Играчите разбират какво се случва и как новото предложение на собствениците ще им се отрази. Ако имаме взаимно желание и намерим допирни точки, около които да се изгради споразумение, ще имаме достатъчно време да подпишем всичко официално", заяви Фер.

Преговорите за новия колективен договор се подновяват на 22 август, а споразумението трябва да бъде подписано до 15 септември, за да стартира новия сезон на 11 октомври, както е по план.