Интер се класира на финал в турнира за Купата на Италия, след като завърши 1:1 у дома с Рома в полуфиналния мач-реванш между двата тима.

Първата среща завърши с успех за "нерадзурите" 1:0 насред Рим. В спора за трофея играчите на бразилския специалист Леонардо ще срещнат на финала Палермо, който изненадващо изхвърли от надпреварата новия шампион на Италия Милан.

Първото полувреме на мача в Милано бе интересно и динамично, с опасни атаки и към двете врати, но въпреки това гол не падна. Интер започнаха по-активно и на няколко пъти сериозно притесни несигурната защита на "римските вълци". Постепенно Рома изравни играта и в края на първата част дори организира по-опасните атаки.

След почивката домакините опитаха да натиснат съперника си. В 58-а минута Интер стигна до попадение, което до голяма степен пречупи столичани. След продължителна атака, топката стигна до камерунецът Самуел Ето'о, който стреля коварно през краката на двама защитници и вратарят на гостите Дони не успя да реагира – 1:0. След гола “римските вълци” опитаха да отвърнат, но по-сериозните опасности бяха пред тяхната врата. Пацини и Милито обаче пропуснаха да решат всичко в полза на “нерадзурите”.

В 83-а минута все пак "вълците" върнаха интригата в мача с гол на Марко Бориело, който засече с глава чудесно центриране отдясно за 1:1. До края двубоят бе напрегнат, но гостите нямаха шансове за така необходимото им второ попадение и в крайна сметка Интер се класира за финала. /БЛИЦ