ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Скиорът Алберт Попов получи награда "Спортист на София" за 2023 година след силните си изяви по белите писти. 26-годишният столичанин е амбициран тепърва да жъне успехи, радвайки българския народ.

Аби бе любезен да отдели време за зрителите на БЛИЦ Live и пред камерата ни говори откровено не само за спорта, а и по други теми.

Попов разказа и как се е запознал с любимата си Деница, която преди 10 месеца го дари с дъщеричка - Кая.

Най-добрият ни алпиец говори с болка и за кошмара с катастрофата в Австрия преди години, при която загина треньора му Драго Грубелник.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

"Приятелката ми има корени в Норвегия", обясни Алберт и разказа защо с Деница са избрали името Кая за наследничката им (7:40 мин.)

 

 

 

 


 

 

 

 

Попов говори с болка за тежката катастрофа през 2015 година в Зьолден, когато пострада, а треньорът му Драго Грубелник загина. Аби тогава е 18-годишен. "Спомням си от време на време за инцидента. Бяхме с джип Ауди, зад нас беше бус на федерацията ни. Незнайно защо в последния момент се качих в джипа. Той беше всъщност автомобилът на тогавашния ми треньор Драго Грубелник - словенец. Изпусна завой или не видя, че има такъв, и попаднахме в 300-метрово дере. Спомням си всичко от катастрофата. Видях много грозна картина. Още на момента осъзнах, че той е изгубил живота си. Аз пострадах много малко. Страшен късметлия бях. Най-лошото е, че загубихме страхотен човек" (12:00 мин.)

Попов коментира и зачестилите скандални случки по пътищавата у нас с миски и певици. "Много е жалко, това изобщо не трябва да се толерира. У нас всеки знае, че като стъпи леко накриво има начин, има врътка, има възможност това нещо да ти се размине. Главният проблем е, че все се разминава, и то на хората, които са опасни за обществото. Войната по пътищата ни никога няма да спре. Но можем да помогнем с по-строги закони, с по-строги глоби, така ще намали процента на жертви и катастрофи по пътищата ни" (21:30 мин.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Аз съм пример за младите, опитвам се да запаля все повече деца да се занимават със спорт, да дишат чист въздух, а не да хвърлят салфетки по дискотеките" (22:50 мин.)

"Този израз няма да го забравя..." - Какво му е казал Христо Стоичков при срещата им в Банско преди дни? (23:30 мин.)

"Надявам се да не е нужно да чакаме години, за да имаме още писти на Витоша. Защото е грехота да имаме такова съкровище, близо до центъра на София, а да стои просто ей така" (29:26 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg