Нападателят на „Ботев” (Пловдив) Александър Колев вкара гол във втори пореден мач за тима си и донесе първа победа на „канарчетата” за новия сезон в „А” група при гостуването на Пирин (Благоевград). 22-годишният юноша на „Левски” вкара в 13-ата минута единственото попадение в срещата. Утре той ще получи приза за Играч на кръг в „А” група в Пресклуб „България”. Колев се съгласи да даде кратко интервю пред БЛИЦ.

- Преди два кръга феновете ви разсъбличаха, а вие загубихте с 0:6 от Монтана.Сега си Играч на кръга, вкара втори пореден двубой, а „Ботев” записа първи успех в „А” група. Как се промениха толкова бързо нещата?
- Първо искам да се извиня на феновете още веднъж за тежката загуба от Монтана. След този мач си говорихме с момчетата, че трябва да излезем от тази ситуация, да се стегнем и да покажем по-добри игри. Това си пролича още в мача с Локомотив (Пловдив), когато ги надиграхме, но изпуснахме три точки. Време беше и успехът да дойде. Трябва да продължаваме да работим усърдно.

- Мачът с Локомотив (Пловдив) ли бе преломният момент?
- Може би. Тогава играхме доста добре. Изпуснахме да ги победим, но показахме добра игра и възвърнахме самочувствието си. Време беше да постигнем първа победа и се радвам, че успяхме в Благоевград.

- Вкара голове в два поредни мача. Навлизаш ли вече във формата, в която искаш, след като прекара много време извън терена заради контузия през миналия сезон?

- В подготовката още не бях напълно готов за игра. Усещах болки, изморявах се бързо. За навлизане във форма трябва време, но съм щастлив, че вкарах в два поредни двубоя. Ще продължавам да тренирам и да се опитвам да играя все по-добре и по-добре.

- Свиквате ли вече с новия треньор Ермин Шиляк? Усеща ли се промяна след неговото идване?
- Няма как за толкова кратко време да има коренна промяна. Все още опознаваме методите му и нямаме големи впечатления от работата му. Но с времето и с много тренировки ще започнем да играем все по-добре.

- Какво е за теб наградата за номер 1 на кръга в „А” група?
- За пръв път получавам тази награда и съм много щастлив от този факт. Благодаря на всички, които са гласували за мен и се надявам това да не бъде последното ми такова отличие.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОН 2015/2016

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015