ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Александър Колев изненадващо се раздели с ЦСКА 1948. 30-годишният нападател изигра общо 42 мача за "червените" във всички турнири и вкара 12 гола. Той беше основен футболист на тима през изминалия сезон, като в някои мачове дори носеше капитанската лента.

Колев даде интервю за БЛИЦ, обяснявайки защо се стигна до разтрогването на договора му. Нападателят разказа какво му е казал треньорът Атанас Рибарски, както и говори за плановете за бъдещето: 

- Алекс, изненадващо се раздели с ЦСКА 1948, защо? 
- Стига се до раздялата, тъй като имахме неразбирателство по някои теми, свързани с мен, които ги влачим от доста време насам. Разговарях с президента преди няколко дни, но вчера се развиха по друг начин нещата и това е причината да се разделим. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

- Нещо по-конкретно?
- Възникна спор по темата, ако намеря отбор в чужбина - да си тръгна без да се плащат за мен пари от другата страна. Разбрахме се да разтрогнем договора по взаимно съгласие и вече съм свободен да си търся късмета на друго място. През зимата имах две оферти от Азия и една от български отбор. Но не съм ги отказвал аз.

- Треньорът Атанас Рибарски каза ли ти нещо на раздяла?
- Видяхме се, беше доста изненадан от факта, че си тръгвам, яд го е. Това поне му бяха думите. Просто много бързо се случиха нещата. Но съм сигурен че г-н Найденов ще намери добра алтернатива и няма да има проблем с липсата на нападател.

- С какви чувства се разделяш с клуба?
- Само и единствено с добри. Лошото бе единствено контузията, която получих първия кръг след подновяването на пролетния полусезон. Бях в много добра форма и малко ме върна назад, но важното е, че сега съм здрав. Направих една седмица подготовка с отбора.

- Кои моменти от престоя си в ЦСКА 1948 ще помниш?
- Загубеният финал със сигурност ще го помня. Много слабо първо полувреме за нашия отбор и тогава си изгубихме и мача. Също така ще помня и спечелените бронзови медали, не е малко постижение. Но най-вече ще помня играта ни при Николай Киров-Белия. Тогава всеки знаеше какво да прави, газехме съперниците, имаше положения, голове, себераздаване. Киров е много добър треньор.

- Сбогува ли се с вече бившите ти съотборници и какво им пожела? 
- Вчера преди тренировката посетих съблекалнята, казах им, че са много добър отбор, да бъдат малко по-сплотени, да не се делят на чужденци и българи и да слушат треньора, защото е млад, амбициозен и има много добри виждания. Пожелах им успех в евротурнирите.

- Има разделение на българи и чужденци ли?
- Не, просто винаги когато в един клуб има чужденци и местни, се сформират групички. Нормално е, комуникацията е много по-трудна. Просто им казах да са по-сплотени и да си помагат.

- По-особена ли беше нагласата ви за мачовете с ЦСКА и какво е мнението ти - не трябва ли да се обединят двата клуба?
- Не, нормален мач за мен. Единият отбор си има своите виждания, същото важи и за другия. Не мисля, че скоро може да стане сливане на двата клуба и обединение. 

- Сега накъде? Оставаш ли в българския футбол или отново ще заиграеш зад граница?
- Ще видим. Тепърва очаквам обаждания от отбори. Мисълта ми е да си намеря клуб навън, но не изключвам варианта, че мога да продължа да играя и в България.

- Слабо ли е българското първенство, каквито твърдения често се чуват и дразнят ли те подобни критики?
- Навсякъде извън България говорят, че нашето първенство е слабо, затова не ни и искат никъде навън. Особено хората тук в България постоянно критикуват, а всъщност се играе доста трудно у нас. И всеки един може да го потвърди.

- Преди време игра в Ботев (Пловдив), има ли вариант да се върнеш и искаш ли да вкараш голове на вече модернизирания стадион "Христо Ботев"?
- Имах хубав период в Ботев, бях още на 20 години, мина доста време. Феновете заслужават този стадион, и дано видим Ботев с повече български момчета. Не казвам да няма чужденци, но да са качествени, а не да се привличат на килограм. Ако мислят, че мога да им свърша работа и да помогна, ще се радвам.

- Коментарът ти за жребия - ЦСКА 1948 се падна срещу румънския гранд ФКСБ.
- Доста труден съперник, с много голям бюджет и добри футболисти. Имат голяма фенска маса и уникален стадион. Но не мисля, че е непреодолим съперник. ЦСКА 1948 е добър отбор с добър треньор, с доброто разузнаване и правилноя подход за мача имат шанс да ги отстранят. Всичко е възможно и им желая успех.

- Юноша си на Левски, но защо не успя да пробиеш на "Герена"?
- Тогава беше много трудно, Левски играеше в групите на Шампионска лига и Лига Европа, имаше уникален отбор с футболисти от много висока класа. Беше много трудно да се пробие от юноши в мъжкия отбор.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!