Треньорът на Берое Александър Димитров похвали футболистите си и специално благодари на публиката след победата с 2:0 над Радник в Баня Лука. Успехът класира заралии във втория квалификационен кръг на Лига Европа. В него съперник на Берое ще бъде ХИК (Хелзинки).

– Г-н Димитров, какви са първите ви впечатления от реванша с Радник?
– Първо искам да поздравя играчите и тези храбри момчета, които вчера рискуваха живота си, за да дойдат да ни подкрепят. Имам предвид вярната публика на Берое. Победата е за тях. Победата е извювана от момчетата и класата на тези състезатели. Казах и преди да тръгнем, че тази победа ще е плод на техните индивидуални качества, в които не съм се съмнявал никога. От тук нататък ние имаме много работа. Хубава победа, която да вдъхме увереност в играчите и да покаже, че сме на правилен път. Допускаме и много слабости, върху които ще работим. Изграждането на отбора тепърва предстои. Искам да сме здраво стъпили на земята. Не искам фойерверки, защото пътя в България от „осанна“ до „разпни го“ е много кратък.

– Забелязваме, че поне в защитната линия много добре затворихте своя съперник и почти нямаше положения за тях. За приблизително 180 минути те създадоха само две ситуации и то в първата среща. Можем ли да кажем, че гръбнака на отбора ще се гради върху защитата и от там нататък ще развивате?
– Още като дойдох в Стара Загора казах че предишните треньори – и Илиан Илиев и Хубчев са изградили една много стабилна основа във фаза защита, от която ние ще стартираме и градим нагоре. Ще променяме играта и философията да са във фаза атака и там ще подобряваме нещата. Да, това е една много стабилна основа. Показа се, че една от силните страни на отбора е играта в защита, но искам още малко позиционната игра, владението на топката, атаките да станат още по-остри и да имаме още повече положения пред противниковата врата и да осъществяваме по-голям игрови натиск, но това е с времето. Няма как да стане за 1-2 седмици. В България не даваме време на нищо и на никого в почти всяка една сфера.

– В този ред на мисли следващата седмица предстои мач с ХИК (Хелзинки) в Стара Загора. С каква нагласа ще подходите към този отбор и ще имате ли време да анализирате съперника?
– Да, време ще имаме. Ние започваме още довечера. Сега ще отворим да погледнем нашия съперник. Не сме го правили досега, защото не го смятах за редно. Предстои част от изграждането на отбора. Ще видим какви слабости сме допуснали и ако може бързо да работим върху тях. Очаквам и да продължи изграждането във фаза атака. Вече казах какво искам там.

– Нови попълнения във фаза атака да очакваме ли?
– Селекцията е отворен процес. Докато не затвори трансферния прозорец е възможно да има нови играчи. Гледаме и обмисляме. Не е лошо това, което имаме. Ако можем да вземем някой, който ще повиши класата на отбора и което е в рамките на нашия бюджет – защо не.

– Доволни ли сте функционално от момчетата? Почти до 80-ата минита не бяхте направил смяна.
– Да, много съм доволен. Кондиционно сме добре. Искам да подчертая, че досега нямаме нито една мускулна контузия, което говори, че подготовката сме я уцелили и сме на прав път.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа