Новото попълнение на Аугсбург Халил Алтънтоп, който се завърна в Бундеслигата след 2 години в Турция, е изпълнен с оптимизъм и очаква да вкара много голове през настоящия сезон. 30-годишният нападател даде кратко интервю за официалния сайт на Бундеслигата, в което говори за очакванията си след завръщането в Германия, където премина по-голяма част от кариерата му с екипите на Ватеншайд, Кайзерслаутерн, Шалке 04 и Айнтрахт (Франкфурт), след което премина в Трабзонспор.

Г-н Алтънтоп, след две години в родината Ви Турция отново сте в Бундеслигата. С какви очаквания и чувства започвате новия сезон в Аугсбург?
- Радвам се наистина много, че отново съм в Бундеслигата. Това е най-доброто първенство в света към момента, в което може да се играе. Искаме да постигнем нашата цел, която е оставане в елита, и ще дадем всичко от себе си.

В първия си официален мач за Аугсбург вкарахте и първия си гол. Как функционира съвместната работа с новите колеги и с партньора Ви в атака Саша Мьолдерс?
- Хубаво е, че вкарах в мача от първия кръг за Купата на Германия. Но и ако някой друг футболист бе реализирал гола, щеше да е също толкова добре. Когато човек е нов в отбора, трябва първо да се нагоди към останалите. Това важи за мен и за отбора също. Приеха ме много добре, а аз съм отворен тип, който се разбира с колегите си. Радваме се, че всички започна.

Аугсбург започна третия си сезон в Бундеслигата. Първите два ги наблюдавахте отдалеч. Какво Ви привлече в този отбор? Каква са основните причини за трансфера ви при швабите?
- В Турция по телевизията се предават много мачове от Бундеслигата. Следих Аугсбург и актуалното му развитие. Страхотно е всичко това, което възникна в този клуб. Погледнете например страхотната публика на стадиона, на която всички футболисти се наслаждават.

Колко силен е според Вас Аугсбург? Ще успее ли отборът този сезон да изиграе по-добър първи полусезон?

- Аз съм нов в отбора, но човек веднага чувства сплотеността, която властва в тима. Всички ние имаме ясна цел пред себе си. Това е оставането в елита. Ясно е, че искаме да се представим по-добре от предния сезон.