ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Полузащитникът на Левски Асен Чандъров е амбициран да се наложи в отбора на сърцето си при третия си период на "Герена". 

24-годишният бивш юношески и младежки национал гостува в подкаста БЛИЦ Live: 

"Вече печелим мачове и настроението е по-добро. Надяваме се това да продължава. Зад нас са най-добрите фенове в държавата, което ни радва и ни дава допълнителни сили. Въпреки поредицата от мачове без победа ние не бяхме унили и отчаяни. Добър колектив сме, винаги искаме да побеждаваме. Станимир Стоилов ни даваше спокойствие. Иска да се пресира, да има агресия, динамика", коментира Чандъров.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

"Разбирам се с бразилците в Левски. Говоря испански, а те португалски, намираме език по средата. Доста пъти съм им бил преводач. Харесва им в България. Има какво да се учи от тях, по-опитни са от мен. На тренировка Уелтън едно в едно е много силен. Роналдо има бързина, техника. Цунами е агресивен и стабилен в защита. И от Рикардиньо много неща могат да се научат, въпреки че е по-малък от мен, на 21 г. е. Вече научават нашия език, дори съм изненадан от Цунами, с когото вече си говорим на български. Всичките бразилци в Левски разбират какво им говорим на нашия език", разказа халфът на "сините". 

За юношеските години и как започва с футбола? (4:58 минута от видеото)
"Започнах с футбола в Испания, живеехме в Барселона. Запалих се в училище, ритахме в междучасията. Роден съм в София, бил съм 3-4-годишен, когато сме заминали за Барселона". 

За срещата с Лео Меси (5:20 минута)
"С баща ми веднъж отидохме на тренировка на Барса, имаше страшно много фенове. Позволиха ни да се снимаме с Меси. Доста време чакахме и успяхме да се снимаме с няколко от играчите на Барса. Едва ли съм казал нещо на Меси, бях малък, срамувах се. Прегърна ме за снимката. Постоянно бяхме на мачове на Барселона, когато живеехме там. Доста издания на Ел Класико съм гледал на живо"

Любимият му чуждестранен клуб обаче не е Барселона. Асен обясни на кой тим симпатизира и как е пламнала любовта му към него (6:05 минута)

"Около две години тренирах в академията на Барселона, бях 8-9-годишен" (6:57 минута)

"12-годишен започнах в школата на Левски. С Илиян Стефанов играехме и тогава заедно, както и в юношеските национални гарнитури" (7:47 минута)

Как се стигна до завръщането в Левски тази зима? (10:14 минута)
"Разбрах за интереса, докато бях на почивка със семейството ми и казах "да". Станимир Стоилов ми се обади, благодарих му. Чак изненадан... Знаех, че ще ми се обади, бях подготвен. Благодаря му за шанса и искам да покажа добра игра. Амбициран човек съм. След спечелената Купа на България миналия сезон, аз също очаквах добър старт, но поради някакви причини, не мога да си ги обясня, сме в това положение. Целта ни е участие в евротурнирите".

За свободното време с гаджето и семейството (12 минута)
"Обичам да прекарвам време с приятелката ми. Сега и със сестра ми, която е в България. Играя игри с приятели, излизаме навън. Приятелката ми се казва Андреа, вече 6 години сме заедно. Баща ми (б.р. - собственикът на Септември (София) Румен Чандъров) иска да го надмина във всичко. Две сестри имам, живеят в Лондон. Голямата ми сестра има марка за палта. Скоро не съм им гостувал в Лондон".

"Когато харесваш футбола, си го харесваш, и е без значение дали имаш или нямаш пари. Харесвам футбола и си гоня личните ми цели. Късметлия съм, защото удоволствието ми е и моя професия" (14:12 минута)
 
Има победа над Франция (16:30 минута)
"С юношеския национален отбор спечелихме гостуването във Франция с 2:1, квалификация за Европейското, на което успяхме да се класираме. За тях играха момчета, които сега са в топ първенствата - Дайо Упамекано, Муса Диаби и други"

"Стоичков е Бог в Барселона. Виждали сме се, познаваме се. В Барселона като кажеш, че си българин, веднага те свързват със Стоичков" (17:40 минута)

"Предполагам, че Лудогорец отново ще бъде шампион. Има още доста мачове, може да станат и изненади" (22:00 минута)

"Досега не съм играл за Левски срещу ЦСКА. Веднъж бях на скамейката, но не влязох. Всеки иска да е голмайстор в мач срещу ЦСКА. Очакваме го, стадионът ще е пълен. Всеки ще иска да се докаже" (22:40 минута)

Относно критиката на един от любимите му футболисти Георги Иванов-Гонзо, че в България се играе бавен футбол, Асен обясни: "Да, трябва да подобрим динамиката в българския футбол. Аз не съм от най-бързите футболисти. Бягал съм с 33-34 км/час, има какво още да се желае. В Левски бързаците са Роналдо, Петрис, Сонко Сундберг, Кордоба. Има и други бързи футболисти" (24:35 минута)

"Като малък практикувах друг спорт - плуване. Дори спечелих златен медал в Барселона. Беше състезание между училищата. 16 училища бяхме, аз завърших първи. Медалът обаче го загубих, не зная къде е. Вече като футболист имам много трофеи с юношите на Левски, с ДИТ, със Септември (София) имам първо място във Втора лига" (26:28 минута)

Какво трябва да се подобри в Левски и за работата със Станимир Стоилов? (28 минута)

За мачовете на Левски, гледани от трибуните на "Герена" като привърженик. "По-хубаво е, когато си на терена" (29:20 минута)

"Не слушам критиките. Зная си уменията и няма как да позволя на някой непознат да ме критикува и да влияе на психиката ми. Давам всичко от себе си за Левски. Всеки от нас го прави, никой не се пести. Това е Левски все пак" (29:47 минута)

За периода в румънския Академика Клинчени, където играеше редовно (30:30 минута)

След това се върна отново в Септември. А дали е получавал заплата от клуба, който е собственост на баща му? "В Септември се дава път на младите футболисти. Базата е добра, треньорите също, а и няма напрежение. Не съм притеснен за бъдещето на Септември, отборът няма да изпадне от елита" (31 минута)

Кога пламва любовта му към Левски? (32:40 минута)

Кои са приятелите му в ЦСКА? (33:10 минута)

Кога Левски отново ще бъде на първото място? (35:15 минута)
 
"Възпитан съм много добре, имам перфектна, красива майка, имам много добър баща, две прекрасни сестри" (36:49 минута)

"От много време карам "Порше" - откакто взех книжка. Не съм имал проблеми с него и засега не мисля да го сменям" (37:44 минута)

"Често казвам "обичам те", защото никога не знаеш кога ще е последният момент. Приятелката ми трябва да каже, но мисля, че съм романтик" (39:02 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН ГЕНЧЕВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ