Къде е в момента Красимир Балъков? БЛИЦ потърси легендарният футболист и настоящ треньор, който ни разказа как живее, след като пандемията от коронавируса завладя цяла Европа.

-Г-н Балъков, къде ви намираме в момента?
-В Германия. Тук съм под карантина 14 дни, тъй като в неделя пътувах от България за Щутгарт. Да чукам на дърво, чувствам се добре, но заради това, че дойдох от друга страна, съм длъжен да спазвам правилата и две седмици съм си вкъщи заедно със семейството ми.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

-Как протича ежедневието ви?
-Телевизия, компютър и тичане в гората. Искам да уточня, че живея близо до гората. Отварям входната врата и тя е на 5 метра от мен. Така че – не контактувам с никакви хора. Бягам 30-40 минути, след което се прибирам. Хубаво е човек да бъде сред природата, ако това му позволява и ако е на голямо разстояние от другите. А около нас няма никого. Знаеш ли кое е най-тъжното и странното. Пускаш телевизора и няма футбол. Не е за вярване, че футболът спря навсякъде в Европа, май само в Беларус още има мачове. Това никога не е било! По телевизията се говори предимно за COVID-19, както всъщност е и в България.

-Значи нямате кой знае какви развлечения?
-Аз имам едно любимо хоби, но вирусът ме лиши от него. Най-любимото ми – знаете го, това е голфът. И тайно се надявах след тези 14 дни на изолация да отида и да поиграя голф. Ей така – самостоятелно на поляната, защото това те отпуска и те разтоварва. Да, но тук голфът също пострада – затвориха всички игрища. Но няма как – здравето на хората е над всичко.

-Каква е ситуацията в Германия? Хората спазват ли инструкциите?
-В Щутгарт и по-специално в района, в който аз живея, всички са повече от стриктни. Типично по германски. Има тук-там хора по улиците, но се спазва дистанцията от минимум два метра между тях. Гледам обаче по телевизията, че в Берлин и в Мюнхен някои нарушават извънредните мерки – ходят си по заведения, събират се на едно място. Имаше репортаж как майки с деца се разхождат заедно, а децата се люлеят на люлките.

-Това е малко или много изненадващо, като имаме предвид, че редът и дисциплината са типични за германците?
-Е, така е, но не забравяйте, че сега в Германия не живеят само немци…

-Паника има ли?
-Не трябва да има. Трябва да бъдем заредени с положителна енергия, да не се стресираме и в същото време задължително да спазваме всички мерки, свързани с личната ни хигиена. Направим ли го, вирусът по-бързо ще отшуми и ще бъде сложен край на пандемията. 
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ
ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА - ТУК!