КВК Габрово картотекира бившия национал Димитър Божилов. Така със своите 50 години той отбеляза рекорд и стана най-възрастния играч в родното първенство, а може би и в Европа. Като състезател на Габрово в неделя, 9 ноември, Димитър Божилов ще се изправи срещу Мартин Божилов, който пък защитава цветовете на Марек Юнион-Ивкони (Дупница). По този начин ще се получи ситуация баща срещу син в първенството. Ето какво казаха двамата пред BGvolleyball.com в блиц интервю:

- Каква беше първата ви реакция, след като стана ясно за картотекирането на Димитър Божилов в тима на КВК Габрово (Габрово)?
Димитър:
Стана ми чудно, че ме потърсиха на тези години (смее се). Но с каквото мога ще помогна.
Мартин: Доста интересно ми беше. Преди време той мечтаеше да играем заедно в един отбор и за съжаление не се получиха нещата, но сега ще играем като съперници. Тръпката ще е голяма за мен.

- Какво е чувството преди един мач, в който ще застанете като съперници?
Димитър:
Ще ми бъде доста интересно и много вълнуващо. Моята мечта беше един ден да играем заедно с Мартин в един отбор, но не стана. Сега пък ще бъде ситуация син срещу баща! Голямо изживяване ще бъде и най-вече радост за мен.
Мартин: Не мога да кажа, защото досега не съм го изпитвал, но според мен ще ми бъде доста интересно и вълнуващо. Нямам търпение това да се случи.

- Говорите ли си за българския волейбол, когато сте заедно?
Димитър: Да, естествено. Но понеже в главата на Мартин е само волейбол, гледам много-много да не го натоварвам и се опитвам да говорим на други теми.
Мартин: Определено! Говорим постоянно, а и той ми дава съвети в какво да напредвам и винаги ме е подкрепял, за което съм му изключително благодарен.

- Какво очаквате от неделния ви мач един срещу друг?
Димитър: То се знае кой е фаворит! Но каквото можем да вземем, все е добре дошло. Ако успеем да вземем гейм, два ако може – да доставим радост на феновете.
Мартин: Очаквам чиста победа.

 - Какво ще кажете на "съперника" си преди мача в неделя?
Димитър: В момента Марек показва колебливи игри, защото след продажбата на опитни играчи, в състава са млади момчета. Но те ще покажат на какво са способни през втория полусезон. Сега те набират опит и ще видите в последствие друг облик на тима.
Мартин: Да не ни подценява.

Мачът Габрово - Марек е в неделя от 17 часа.