Шампионът на Англия с Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов бе на седмото небе от щастие, след като получи златния си медал. Митко се надява да продължи да печели трофеи с "червените дяволи", с които вече има титла, "Карлинг Къп", както и успя да триумфира със съотборниците на Световното клубно първенство.

"Чувствам се страхотно, супер. Това е още една от мечтите ми, която се сбъдна. Надявам се тази титла да не е последната ми. Именно затова работим - да печелим трофеи. На 27 май в Рим излизаме за още по-важна купа. Дано спечелим и нея", каза развълнуваният Бербатов пред "Диема".

"Всичко, което направих до момента, си струва усилията. Това е възнаграждението, това парче метал (б.р. - визира златния медал). Чувството да имам това парче метал на врата си е велико нещо. Дано не ми е последното", каза още Митко.

"Срещата с Арсенал, както каза и Сър Алекс, тези 90 минути бяха най-дългите в живота ни. Но ние доказахме, че сме най-добрите. В определени мачове не се предавахме до края. И оня ден в съблекалнята си говорихме, че 6-7 от срещите си ги взехме в последните минути. Ние играхме до последния съдийски сигнал, вкарвахме решаващи голове в края и заслужено триумфирахме", добави капитанът на националния ни отбор.

"Вече мога да кажа, че съм щастлив, след като битката за титлата в Англия приключи. Постоянно ми минаваха мисли през главата дали ще станем шампиони. Напълно заслужавахме титлата. Ливърпул са добър отбор, имахме тяхната съпротива, но в крайна сметка ние надделяхме", каза още Митко.

Българинът заяви, че не е важно кой го хвали и кой го критикува. "Единственото, което за мен е важно, е като вляза в съблекалнята Сър Алекс да ми казва дали е доволен или не", каза нападателят на "червените дяволи".

"Изравнихме рекорда на Ливърпул от 18 титли. Сър Алекс е най-щастливият човек в момента", продължи Митко.

"Стилът ми на игра се промени, откакто дойдох в Юнайтед. Вече не се съсредоточавам толкова много към отбелязването на голове, а се стремя да създавам положения. Самият аз се усещам, че ми е по-добре да създавам положения. Имам доста асистенции, това ме кара да се усмихвам. Пичове, радвайте се! Аз съм българин и се радвам като се вее българското знаме", завърши емоционалното си интервю Бербо. /БЛИЦ