Даниел Асенов започна успешно защитата на титлата си от европейското първенство по бокс за мъже до 22 години. БГ Тайсъна записа победа вчера в първия кръг при 52-килограмовите на първенството в Румъния, надигравайки арменеца Вахе Бадалян. Родният национал се завърна на ринга след контузия, която възпрепятства участието му на турнира "Странджа". Именно на най-стария боксов турнир в Европа най-малкият от тримата братя Асенови - Боян, ликува със златото. Сега двамата мечтаят да покорят заедно европейския връх.

Даниел Асенов, който е четирикратен европейски шампион, говори за БЛИЦ СПОРТ след победата над Бадалян и преди четвъртфинала с Тарик Ибрахим Омар от Германия: 

- Честита победа! Доволен ли си от представянето си в първия мач на Европейското в Букурещ и отшумя ли напълно травмата ти?
- Благодаря! Доволен съм от себе си. Радвам се, че успях да излекувам контузията и да покажа на какво съм способен.

- Брат ти Боян също победи, но без игра. Двамата се класирахте в следващата фаза. Какво да очакваме от вас? 
- Мечтата ми е двамата да грабнем европейските титли. Голяма подкрепа сме един за друг.

- Постижима цел ли е защитата на европейската титла? 
- Смятам, че съм много добре подготвен. Ще дам всичко от себе си, за да защитя европейската си титла. Тя си е моя! Няма невъзможни неща, битката продължава. 

- Имаше ли отново проблем с килограмите или този път лесно се вмъкна в категорията до 52 кг? 
- О, да. Но вече съм свикнал. И този път трябваше да свалям доста килограми, но това е част от тръпката в бокса. Справям се добре, доста обаче се ограничавам.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

След победата снощи:

Снимка LAP.BG: