Българският полузащитник Благой Георгиев даде интервю за официалния сайт на Терек (Грозни). Футболистът вчера навърши 30 години, а в момента е в почивка заради паузата в руското първенство. Ето какво каза Благо пред сайта на клуба:

-Благой, как върви почивката ти?
-Наскоро се върнах от Дубай, бях на почивка със семейството си. Времето беше много горещо и през деня бяхме в хотела. Ходихме на плаж сутрин и вечер.

-Дъщеря ви Йоана обича ли морето?
-О, малката обича морето повече от мен и жена ми. Тя е на една годинка и девет месеца, самостоятелно момиче (смее се). Винаги е недоволна, когато си тръгвахме от плажа. Голяма част от времето отделяхме на нея, а вечер прекарвахме във фитнеса. Почивка, почивка, но не мога да изоставя самостоятелната си подготовка. Трябва да поддържам формата си.

-Оставащото време ще бъдете в София?
-Да, имам да свърша някои неща, а и не ми остана много време, за да отида на друга почивка.

-Знаем, че си известен в България и често участваш в социални събития. Как е тази година?
-Всичко върви по план. Тази година съм главен организатор на коледен концерт, който ще бъде на 25 декември и ще се предава пряко по телевизията. Всички пари ще отидат за подпомагане на сираци.

-Обикновено в края на годината присъствате на церемонията футболист на България.
-В последните три години винаги бях номиниран за най-добър играч и бях част от Топ 3, получавах съответната статуетка. През изминалата година обаче играх малко в националния отбор. Това се дължи на отказа ми. Съответно не бях номиниран в анкетата.

-Българските медии съобщиха, че към теб интерес има от Локомотив (Пловдив).
-Бях изненадан от тази информация, не знам откъде се появи. Аз съм играч на Терек и отиване в друг клуб не е част от моите планове.

-Следите ли новините във футбола?
-Разбира се. Редовно гледам футболни мачове от европейските първенства, чета новините онлайн.

-Кой ще поканите на празничната трапеза?
-Имах късмет да празнувам рождения си ден по време на отпуската, за да бъде с любимите ми хора. Ще се видя с приятели от националния отбор, за да се повеселим.