Златното момиче Мадлен Радуканова разкри дълго пазена тайна в семейството си. Бившата гимнастичка избра Борислав Орлинов и БЛИЦ, за да обяви, че баща ѝ ще се завърне в професията и скоро отново ще бъде треньор.

Милен Радуканов в момента работи като брокер, като така създаде впечатление, че вероятно е оставил футбола зад гърба си. Мадлен обаче опроверга това и сподели, че татко ѝ само е бил разочарован от това, че не му се е давало шанс.

Грацията говори още за бъдещите си планове и отговори на любопитен въпрос - би ли станала политик.

- Мадлен, много пътуваш напоследък. По какви поводи?
- Започнах моята "Година на благодарността", благодарение на Асоциация "Докосни дъгата". Налага ми се доста често да пътувам из страната. Ходя в различни градове, срещам се с млади хора и деца. С моите съотборнички откликваме на мероприятия, на които ни канят.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

- Разкажи за Годината на благодарността. Каква е тази инициатива?
- Идеята се роди много спонтанно. Нещата започнаха да се случват доста експедитивно. Реших, че трябва по някакъв начин да мотивираме младите хора да спортуват, да погледнат по друг начин на живота. Живеем в трудни времена. Исках по някакъв начин да се отблагодаря на феновете, това най-вече са били малките деца.

- На кои хора ти си благодарна и защо?
- На първо място, на моето семейство. Отгледали са ме по възможно най-добрия начин. Благодарна съм на моите треньори и учители. На моите съотборнички и на всички хора, които ни се радват.

- Как ти се отразяват срещите с хора от "обикновения живот"?
- Ами, доста добре. Във всеки един град са ме посрещали по уникален начин. Аз съм комуникативна и обичам да си говоря с хората. След такива дни съм заредена с положителни емоции.

- Ти сблъска ли се с реалността след края на кариерата си?
- Тепърва ще се сблъскваме с нещата от живота. В момента, до някаква степен, винаги ни се е казвало какво да изпълняваме. Работели сме по цял ден в залата. Сега обаче инициативата идва от наша страна. Доста интересно е. Може да се каже, че не сме имали търпение за този момент Имаме повече свободно време и такова да обърнем внимание на образованието си. Всички бяхме в НСА на индивидуален план на обучение.

- Когато човек един път е бил толкова успешен, хората винаги очакват много. Трудно ли ще ти е да си златно момиче до края на живота?
- Смятам, че сме свикнали с това нещо. Това е вътре в нас и до края на живота ще се чувстваме златни момичета и олимпийски шампиони. Това може само да ни радва. Няма да ни затрудни и да ни натежи. Много се радваме, че можем да сме добър пример за подрастващите и да ги учим на нещата, на които нас са учили.

- Защо художествената гимнастика е толкова успешна, а много други спортове в България не са?
- Г-жа Илиана Раева успя да направи революция в нашия спорт. Имаше години, в които нямаше толкова успехи. Тя успя да върне мястото на България там, където е. Започнахме да печелим медали и да затвърждаваме мястото си сред най-добрите. Ние трябваше да запазим това и да надградим. Сигурна съм, че и в другите спортове скоро ще имаме големи успехи.

- Помага ли ти в живота това, че си от спортно семейство?
- Определено. В семейството всички сме били спортисти. Това, че сме били в отбор също много е помагало. Помага и сега в живота. В каквато и сфера да поемеш, около теб има хора. Нуждаеш се от екип.

- Случайно стечение на обстоятелствата ли е, че горе-долу в един период баща ти спря да е треньор, а ти да си състезателка? Говорите ли си по тази тема?
- Татко не се е отказал да бъде футболен треньор. В никакъв случай! Не аз съм човекът, който трябва да коментира българския футбол, но за момента той е преценил, че може би в друга сфера ще е по-полезен и ще му се дават повече шансове. Той отново ще бъде треньор на голям отбор. Сигурна съм. Надявам се това, да е скоро. На него футболът му е целия живот. Не се е отказал от кариерата си.

- Ти сега си посланик на спорта. Беше успешна като спортист. Под каква форма би се завърнала в спорта?
- Аз сега мога да съдийствам на състезания в България. Минах курс, но ми беше доста трудно. Мисля, че това не е моето нещо. Може би като треньор се виждам повече. Има голяма вероятност да се върна в залата като треньор.

- Спортистите често имат амбицията да са политици. Виждаш ли себе си някога като политик?
- Честно казано, не. Не знам накъде ще ме отведе животът, но нямам такива амбиции. Най-вероятно не.

- Какво би променила в България?
- Бих направила хората по-позитивни, ако имам вълшебна пръчица. Да си помагат повече и повече да се подкрепят. В България много хора са завистливи. Всеки човек заслужава подкрепа. Надявам се да сме по-добри.