ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият капитан на ЦСКА и настоящ старши треньор на третодивизионния Банско Борис Галчев даде обширно интервю за БЛИЦ TV.

39-годишният халф, родом от Добринище, говори по много теми, но най-вече за отбора на сърцето си. С ЦСКА печели два пъти Купата на България.

Преди месеци Галчев реши да сложи край на състезателната си кариера, защото "годинките и килограмите натежават". 

Гледайте много любопитното интервю на бившия капитан на ЦСКА пред БЛИЦ TV:

"През миналия сезон се представихме на добро ниво, изпълнихме целите на ръководството. Шефовете на Банско имат много хубави идеи и амбиции. За 30 години нищо не е правено на стадиона тук. Базата е най-важното. Много сме далеч от професионалния футбол, но шефовете имат страхотни цели и амбиции. Има казус със стадиона, дано да се разреши в най-близко време. Мъри Стоилов го говори от 20 години - че първо трябва да си оправим базите, стадионите и тогава да търсим нещо голямо", коментира Галчев пред камерата ни.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

"Както каза Бойко Борисов - парите, които отидоха за избори в последните три години, това са шест стадиона" (3:20 минута)

"В Банско играят предимно местни момчета. Нямаме възможност да привличаме футболисти, които не са от региона, не можем да им предложим квартири, храна..." (4:07 минута)

"Около 150 деца има в школата ни. Трудно е, юношите няма къде да тренират, когато стане студено и падне сняг. Планински район сме, зимата няма условия за футбол в този регион - Банско, Добринище, Разлог. Да, красиво е, но не сме като хората по Европа, където имат зали и изкуствени игрища. Ходим по хотелите като завали сняг, лъжем футбола с тези работи. Трудно е много, но се справяме" (5:25 минута)

"Още есента бях решил да спра с футбола. Не беше толкова тежко решението. Годинките натежаха, килограмите също. Включвам се в тренировките, има тръпка, но всичко приключи" (6:14 минута)

"Най-успешните ми мигове във футбола предстоят. Много радости имах, най-сладкото е Купата на България с ЦСКА от "В" група - сезон 2015/2016. Трудно някой отбор може да направи това, което ние сторихме" (7:10 минута)

Кои футболисти на ЦСКА си удряли шамари преди мач? (9:00 минута)

За задраскването му от Гриша Ганчев с дебелия флумастер - "За мен съм си прав, за г-н Ганчев той е прав. Така е преценил, аз съм обикновен футболист. Съмнявам се, че някой български футболист, който е фен на ЦСКА, не иска да помага на отбора. Така е било писано, не се сърдя. После прекарах прекрасни мигове в Септември". (10:30 минута)

Защо не пожела да излезе на терена срещу ЦСКА с екипа на Септември? (11:20 минута)

"И да посмееш да вкараш на ЦСКА - те ще вкарат два" (11:58 минута)

"Последните години сме много близко до Лудогорец, но дузпата на Али Соу, сега пък на Иван Турицов с ЦСКА 1948..." (12:06 минута)

"Аз като фен на ЦСКА отдавна си мечтаех г-н Папазки да влезе в клуба, защото е бизнесмен, който заедно с Ганчев, задна няма. Виждаме, че сега се купуват играчи за по 2 милиона евро. Извадиха пари за Хайнц, за Линдсет - класни футболисти" (12:44 минута)

Кой футболист от сегашния състав на ЦСКА му е любимец? (13:33 минута)

Зa прякора Марадоната от Добринище (14:20 минута)

"С Динамо (Букурещ) играх срещу Барселона с Лео Меси, Иниеста, Шави, Бускетс" (15:00 минута)

"Шефът ни влезе в затвора заедно с Бекали и финансово се объркаха нещата. Шест месеца не получих заплата. Но парите нямат значение, важното е каква следа оставяш след себе си" (15:25 минута)

За първата премия от футбола и водил ли е нощен живот (16:20 минута)

"Пирин като фалира започнах да си търся работа. Бях в един завод за столове в Разлог - 2003 г. Бях на 19 г. Работа в завода и футбол в Пирин (Разлог), после една година в Пирин и преминах в ЦСКА" (16:55 минута)

"Парите не са всичко, здравето е на първо място" (17:35 минута)

"Пет месеца играх на инжекции за ЦСКА (сезон 2011/2012) - първият път, когато изгубихме титлата. Получи се двустранна херния, беше опасно и се оперирах" (17:50 минута)

"С г-н Ганчев не съм се виждал. Как? Той е човек на високо ниво. Кой съм аз да се виждам с него. Ходя на мачовете, фен съм" (18:42 минута)

"В България да се занимаваш с треньорство е сложна работа, сложна материя. Треньорите не са на първо място. Бъдещето ще покаже дали ще работя в ЦСКА. В ЦСКА, Левски и Лудогорец е ветровито" (19:20 минута)

Попитан дали има "черно тото" в българския футбол, Галчев отсече: "Има разбира се. Много лесно доказуемо е, то се знае. Сега няма да влизам в подробности и да се излагам" (20:33 минута)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!