ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Пирин Гоце Делчев приема ЦСКА в първи мач от 8 кръг на „А“ група. Двубоят е в петък (13 септември) от 16:15 часа и ще бъде предаван пряко по ТВ7. Ето какво каза президентът на Пирин Гоце Делчев Антонио Сакаджийски пред екипа на БЛИЦ за предстоящия двубой.

-Г-н Сакаджийски, какво очаквате от мача с ЦСКА?
-Пълен стадион. От няколко дни ми звънят приятели от Петрич и Сандански. Те ще дойдат да подкрепят не ЦСКА, а Пирин Гоце Делчев. От фенклуба ми звъняха, изготвят красива хореография. Ще бъдем внимателни с димките и факлите, защото след предишното гостуване на ЦСКА ни наказаха. Разчитам на публиката, знаете каква подкрепа ни дава. Феновете ни са много важни, с тях може да направим чудото. Призовавам всички, които обичат Югозапада, да дойдат в Гоце Делчев и да ни подкрепят.

-Двубоят ще е дебютен за новия треньор Костадин Ангелов.
-Гледах двете контроли, отборът играе вече по различен начин. Момчетата имат желание за победи. Коце е страхотен работохолик, умен, интелигентен, разбира от работата си. Идва на работа в 7 часа сутринта и си тръгва в 9 вечерта. С идването си проведе разговор с всеки играч. Треньорът каза, че тези футболисти няма как да забравят да играят или да печелят, просто трябва да им върне глада за успехи. Надявам се, че от утре това ще стане.

saka.jpg-Не беше ли по-добре в дебюта на Коце Ангелов да играете с по-преодолим съперник?
-Такава е програмата, все някога трябва да играем с ЦСКА. Който го е страх от мечки, не ходи в гората. В петък приемаме ЦСКА, а в сряда гостуваме на „Левски“ за Купата на България (смее се).

-Тежка серия...
(прекъсва ме). Вижте, ако се бяхме паднали за Купата с Хасково например и ги бием 7:0, кого залъгваме? Няма смисъл. Дайте да почваме със силните отбори и да видим на какво дередже сме.

-Ще има ли допълнителни премии за мача с ЦСКА?
-Утре преди мача ще се съберем, за да се разберем. При нас проблем с парите няма. Дали ще им дадем 200 лева повече или по-малко не това е стимулът момчетата да излязат и да играят срещу ЦСКА.

-Ако не се лъжа сте фен на ЦСКА?
-(смее се). Фен е силно казано. От ЦСКА съм от малък, симпатизирам на отбора. Отдавна обаче съм забравил пристрастията и съм от Гоце Делчев. Помня паметни мачове за влизане в „Б“ група – как попът водеше феновете и отбора. Иначе няма как да забравя историческите двубои на ЦСКА срещу Байерн Мюнхен, Ливърпул. Гледах ги на един „Юност“ вкъщи. Въпреки че симпатизирам на ЦСКА, утре искам да ги победим, а след това да направим равен с „Левски“ на „Герена“ в първия мач за Купата, за да може да има интрига за реванша в Гоце Делчев.

-Пирин (Гоце Делчев) е на дъното. Ще се изправи ли?
-Не са минали 25 процента от мачовете, рано е да ни отписват. Всяка сутрин си повтарям едно и също нещо – днес е първият ден от останалия ти живот. Не гледаме назад, няма нищо да намерим там, трябва да мислим за бъдещето.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ