Бившият футболист на Слован Братислава, Васил Божиков избра медията ни, за да обяви всичко най-интересно около бъдещето си. Защитникът се раздели със словашкия отбор, оставяйки зад себе си успешен период.

Към Божиков вече има оферти, а както БЛИЦ първи писа вчера, ЦСКА също има интерес към него. Желанието на футболиста обаче е да продължи да играе в чужбина, въпреки че той не изключи възможността да се завърне в България.

Winbet - победата е емоция! (18+)
 
- Васил, благодаря, че избра медията ни, за да разкриеш какво предстои за теб. Къде си сега?
- В момента съм в Германия, пристигнах снощи. Започвам да тренирам индивидуално с познат треньор в България – Гуидо Балар, той беше кондиционен треньор в Литекс и ЦСКА. Аз се познавам с него от Литекс. Сега той ще ми помага, искам да съм в добра форма.

- Как се чувстваш?
- Имах две седмици почивка, прибрах се до България. Мисля, че и още можеше да си почина, но нямаше време. Започнах да тренирам със Слован, имам седмица тренировка. Сега се надявам да вляза в добър ритъм.

- Затваряш страница от кариерата си. С какви мисли?
- Да. Надявам се, и вярвам, че нещо ново и хубаво ме очаква. Надявам се да е за добро. Имам само хубави спомени с тези пет години със Слован. Усетих тръпката да играеш в Лига Европа, да си срещу много добри футболисти. Четири години станахме шампиони, имаме три купи. Доволен съм от постигнатото, но се надявам и на още в бъдеще. Всичко си зависи от мен. Надявам се да съм жив и здрави и да съм мотивиран.

- Как и защо се стигна до раздялата със Слован?
- Пет години не са малко. Усещах, че може би ми трябва промяна, ново предизвикателство. Тъй като договорът ми е до 30 юни, една седмица преди да свърши първенството, края на май, получих оферта от Слован. Отговорът ми беше, че искам да си почина и да не мисля за това. Имах десетина дни, в които стигнах до извода, че трябва да променя нещата.

- Какви оферти има към теб? Свързаха ли се от ЦСКА? Имаме информация, че те е търсил Гриша Ганчев.
- Да, има разговори... обаждат ми се хора, но няма нищо конкретно. Искам да се подготвям и да изчакам. Искам и аз да помисля, ще видим.

-  Къде е най-големият шанс? Ще се завърнеш ли в България?
-  Моето желание е да продължа в чужбина, не мога да кажа нищо конкретно. Бъдещето ще покаже. Всичко ще бъде ясно в следващите дни.

- Не искам да пропускаме темата за националния, ти все пак си бил много пъти част от представителния ни тим. Как би коментирал последните мачове?
- На този въпрос, след като не съм вътре, не мисля, че е коректно да говоря. Пожелавам успех на отбора, да се представи по много по-добър начин от това, което показа. Стискам палци.
Борислав ОРЛИНОВ