Голмайсторът на Ботев (Враца) Валери Божинов даде интервю за WINBET, в което говори за футбола у нас и по други теми. 

"Идването ми във Враца не е крачка назад, а крачка напред. Показахме го не само аз, а целият отбор, колективният дух... Всички момчета показаха, че заслужават място в Ботев (Враца). Пишем история - четири поредни победи за отбор от нашата черга не е малко. И то победихме Левски на "Герена". Пожелавам си успехи с Ботев (Враца). Надявам се да постигнем целта, която сме си поставили. На първо място да запазим мястото в Първа лига. След това да гоним другите цели. Аз продължавам да твърдя, че този отбор може да се пребори да играе в Лига Европа, колкото и да не се вярва на мнозина", коментира Валери Божинов.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Попитан как би озаглавил своя автобиография, звездата отговори: "Сега почнаха - Бате Ицо пише книга, Бербатов също... Бате Ицо показва "Златна топка", но на мен не ми е дошло още времето да показвам тези неща, както те ги показват. Аз съм на 32 години, има какво още да покажа. Тепърва пиша моята история. Не съм мислил за автобиография, концентриран съм изцяло върху Ботев. Във Враца се чувствам на място. Някои може да кажат "този не е добре", "луд е", като се има предвид в кои отбори и с какви известни футболисти съм играл. Но на мястото, което може би най-малко очакваш, ти е добре. Чувствам се перфектно във Враца. Чувствам обичта към мен." 

"Чувствам се късметлия. Може би съм роден под щастлива звезда, защото в трудните моменти съм успявал да изляза от тежките ситуации. Когато много хора са ме отписвали и са казвали, че съм свършил с футбола, винаги съм успявал да се справя. Без късмет и шанс обаче няма как да стане. Ако стоиш вкъщи и само си пиеш кафето и ядеш, няма как да се случат нещата. Труд, пот, желание, търсене. Късметът и шансът се търсят. Няма как да дойдат отгоре", добави Валери Божинов, който разказа и кой го е открил за футбола - "Вторият ми баща Сашо Ангелов (б.р. - треньорът му в Ботев (Враца). Той ме насочи към правилния път - да обичам футбола. Постоянно бях по лагери с него, гонил съм топките, израснал съм с футболистите. Благодарение на него съм постигнал много. Сашо Ангелов е главното действащо лице в моя живот - да бъда аз един добър, скромен футболист."

Попитан каква жена предпочита - блондинка или брюнетка, Божинов без да се замисля отговаря: "Брюнетка".

А Враца или Ню Йорк, сами може да се досетите какво казва: "Враца". 

Цялото интервю на Божинов пред WINBET: