Желаният от ЦСКА Фарес Брахими даде интервю за БЛИЦ, в което потвърди за интереса на "армейците", както и обяви, че вече е свободен агент, след като е разтрогнал договора си с Миньор (Перник). 24-годишният алжирец се прибра във Франция. Юношата на Сент Етиен обаче е в готовност да се завърне в България, ако се разбере с ЦСКА. Той повече няма да играе за Миньор, където пристигна в началото на 2011 година и записа 57 мача и 10 гола.

- Фарес, къде те откриваме?
- Прибрах се във Франция. Радвам се и съм много щастлив, че отново съм при семейството ми. Ще изкараме весело по празниците.

- Какво стана с Миньор (Перник)?
- Приключих с тях, колкото и да ми е неприятно. Разтрогнах договора си и вече съм свободен агент.

- Ще те видим ли с екипа на ЦСКА?
- Нищо не се знае, надявам се.

- Някой търсил ли те е от "Армията"?
- Да, вече разговаряхме с г-н Георги Илиев. Не крия, че има интерес. Ако се разберем, се връщам в България. От ръководството на ЦСКА зависи дали ще играя при тях.

- Имаш ли други оферти?
- Турция също е вариант пред мен, но в България ми е хубаво. Знам, че не само ЦСКА, а и още няколко отбора от "А" група ме искат. Изкарах 2 години в Миньор, привързах се много към феновете в Перник. Всички са ми приятели и сега съжалявам, че така се получи. Но аз нямам вина, надявам се феновете да ме разберат. Прибрах се във Франция без нито един лев, какво повече да ви кажа...

- Съжаляваш ли, че дойде в България преди 2 години?
- В началото изобщо не предполагах, че така ще бъдат нещата. Жалко ми стана, че се разделих с Миньор. Наистина ми стана тежко накрая. Но знам, че след лошото идва хубавото.

4_6.jpg

- Ще съдиш ли клуба за дължимите заплати?
- Договорът ми е разтрогнат по вина на клуба. Би трябвало да получа някакви пари. Ако ми дадат някой лев, не ги отказвам. Искам да благодаря на ръководството за шанса, който ми дадоха преди 2 години. Благодарение на Миньор се наложих във футбола, което никога няма да забравя. Дадоха ми шанс, от който се възползвах.

- Колко заплати имаш да получаваш?
- Дължат ми 4 заплати, както и пари за наем на квартирата, в която живеех. Какво да ви кажа - освен, че се прибрах във Франция без нито един лев, в България ми откаднаха и колата.

- Какво се случи?
- Имах Ауди, кабрио. Свиха ми го през септември в София. Беше с френска регистрация. Пусната е за издирване, но до момента нищо. Май в България бях на загуба, нищо не спечелих. Добре, че са родителите ми във Франция, за да ми помагат. Имах и Фолксваген Голф 5-ца, но го подарих на сестра ми.

- Искаш ли да кажеш нещо на феновете на Миньор?
- Благодаря им, че винаги бяха зад мен и отбора. Феновете в Перник са страхотни.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

3_11.jpg