Собственикът на Септември (София) Румен Чандъров даде ексклузивно интервю за БЛИЦ от Турция, където следи изкъсо подготовката на отбора си. Тимът, воден от треньора Милен Радуканов, оглавява класирането във Втора лига с три точки повече от ЦСКА 1948. 

Чандъров беше любезен да отговори на въпросите на БЛИЦ, включително и по горещата тема със ситуацията в любимия му Левски.

По-рано днес Цветомир Найденов даде ексклузивно интервю пред най-четената агенция, в което каза, че очаква "сините" да имат нов собственик. Кой обаче ще смени Васил Божков? 

- Г-н Чандъров, следите ли какво се случва на "Герена"?
- Да, следя нещата, чета от пресата. 

- Преди време се твърдеше, че ще ставате акционер в Левски. Помагали ли сте на клуба и сега помагате ли? 
- Не. Това, че съм левскар, не значи, че помагам. А и как да помагам на Левски, много съм малък за този клуб. На Левски е нужен сериозен човек - с огромни финанси и мощен бизнес. Всеки се разпростира според чергата. Левски си имаше много подходящи собственици, които всичко бяха подредили отлично. За първи път от години нещата в клуба потръгнаха и пак се разрази буря. Не знам какво ще се случва сега, да се надяваме, че нещата ще бъдат благополучни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

- Разговaряте ли с хора от ръководството на Левски?
- Не, с никой не контактувам. Клубът има отлична организация. Разговаряхме дотолкова, че да си върнем Асен в Септември. 

- Да, синът ви беше в Левски половин година, но сега отново е във вашия клуб. Защо не успя на "Герена"?
- Треньорът така реши. Не му даде шанс, което е странно в цялата работа. Най-малкото да му беше дал шанс да покаже, че няма ниво, например. Както казваме: "Дай му шанс, за да се провали". Не постъпиха добре с Асен, за мен е много странно, но треньорът си знае. Хубчев просто не обича млади футболисти.

Очевидно преценката на треньора на Левски не е добра, при положение, че играят едва двама-трима от деветимата, които бяха привлечени през лятото.

Асен имаше възможност и за други отбори, но решихме, че е по-добре отново да си бъде при нас. Със Септември ще си върне самочувствието. 

- Оглавявате класирането във Втора лига, ще успеете ли да постигнете целта - да се завърнете в елита?
- Надяваме се. Треньорът ни Милен Радуканов разчита на добри млади футболисти, от тях си зависи. Трябва да покажат най-доброто в мачовете и да имат амбицията за първото място. 

- Основният ви конкурент ЦСКА 1948 се подсили с няколко попълнения.
- Да, привлякоха играчи, а ние не, защото нямаме нужда. Вдигат си нивото, ще бъде интересно. Борим се с тях, пък каквото сабя покаже. 

- Как протича до момента подготовката на отбора ви в Турция?
- Добре са нещата, тренират здраво, играят контроли. Ще си проличи, когато бъде подновено първенството. 

- Валери Божинов поддържа форма със Септември. Има ли вариант да остане в отбора ви?
- Не, не, той е за друго ниво. Септември е ниска топка за Валери. Той само тренира с нас, поддържа форма. Да, Божинов винаги може да ни свърши отлична работа, но си имаме футболисти в атака. Сигурен съм, че ще си намери отбор, желаем му успех.