Треньорът Ангел Червенков даде интервю пред "7 дни спорт" след раздялата си с Локомотив (Горна Оряховица).

- Господин Червенков, вече не сте треньор на Локомотив. Кой ви го каза и с какъв мотив ви освободиха?
- Имало е управителен съвет във вторник вечерта и са решили да ме освободят. Вероятно заради резултатите на отбора. Вчера говорих с президента, а той е реалист човек, разделихме се по достоен начин и взаимно съгласие.

- Защо отборът не успя да победи под ваше ръководство?
- Вижте, за да се постигнат добри резултати е нужно време, а и добри футболисти. В самото начало в предподготвителния период нашият отбор имаше крайно лимитирани възможности за трансфери. Опитвахме се да направим отбор от играчи, които не са лоши, но в никой случай не може да се каже, че са най-добрите. Въпреки това искам да подчертая с изключение на мача с Ботев (Пд), когато бяхме слаби и категорично надиграни, в другите срещи бяхме равностоен и достоен съперник. Въпросът е, че в такъв момент си проличават лимитираните възможности.

- По време на трансферния прозорец привлякохте добри играчи.
- Да, трябваше да се вземат нови футболисти, за да може отборът да тръгне по пътя на победите. В мача с Левски се видя, че като пуснах новите попълнения, отборът вече изглеждаше съвсем по различен начин. Играхме по-спокойно, по-организирано и смея да твърдя, че лидерът не ни надигра. Друг много важен факт е, че отборът няма нито една домакинска минута. Играем в Пловдив, а за отбор като Локо (ГО)  факторът домакинство и подкрепата на привържениците са от ключово значение.

- Преди време един бивш играч на тима – Георги Каранейчев, излезе пред медиите и даде изявление, в което ви обвини за доста нередности в отбора.
- Това не са думи на момчета. Ще ви кажа, че имаше няколко човека в управата, а и феновете, които правиха интриги по мой адрес. Според мен Каранейчев стана проводник на чужди интереси. Не ме харесваха, защото искаха да пускам в игра техни приближени футболисти. По разни хора ми пращаха съобщения, кой било добре да играе. Като видяха, че на мен тези номера не минават, започнаха да плетат интриги.

- С какви чувства си тръгвате от Локо (ГО)?
-С добри, разделихме се цивилизовано. Проблемът дойде, че от мен искаха да карам „Лада” и с нея да победя „Ферари”. Това реалистично нямаше как да стане. Остана малко горчилка в мен, че след като направихме добри трансфери и отборът тръгна към стабилизиране, ми отнеха възможността да си обера плода на труда. Сигурен съм, че добрите резултати за Локомотив ще дойдат.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига