Вече бившият главен скаут на Левски Георги Чиликов потвърди пред БЛИЦ за раздялата с клуба. Бившият голмайстор си тръгва, след като се чувства ненужен на спортно-техническия щаб. Чиликов обясни, че от три седмици е встрани от селекцията и няма дума по трансферите, които се осъществяват. 

- Защо се разделихте с Левски?
- Няма смисъл да продължавам. Трябваше по-рано да взема това решение. От самото начало се чувствах ненужен. Не очаквах да бъде точно така, но уви. Виждането ми е, че липсва комуникация и екипност. Още в началото бях встрани от процесите в клуба. Не присъствах на селекционните срещи, които се провеждаха. Категорично не приемам този начин на работа. Чувствах се излишен, ненужен... Няма смисъл само да стоя и да си клатя краката.

- Собственикът Спас Русев ли ви покани да започнете работа в клуба?
- Да, тогава уважих поканата му. Сега пак се чухме и се разбрахме, че се разделяме. 

- Казахте ли му, че не сте съгласен с начина на работа в Левски?
- Аз да му казвам? А и той не е длъжен да е полицай в крайна сметка.

- Кога за последно разговаряхте с Боримиров и Митов?
- От три седмици не съм говорил с тях на тема селекция. Последните седмици не се занимавам със селекцията. Сам си взех решението да напусна.

- Бяхте и в Бразилия, където набелязахте играчи. Защо не се стигна до привличането на футболист от списъка ви?
- Беше им обърнато внимание, но по една или друга причина не са в Левски и не са водени преговори. 

- Ще разкриете ли някое име?
- Няма смисъл, защото дори не е преговаряно с тях и клубовете им. 

- Преди време Николай Митов обясни, че сте предложили на Левски футболисти, които струват милиони и не е възможно да бъдат привлечени. Има ли конфликт между вас? 
- Аз нямам конфликт с Митов. Тогава не се написа точно това, което Митов искаше да каже. Имаше нотки на неуважителност и се потърси скандал от изказването му. Аз не мисля, че имаме проблем с него. 

- Има ли напрежение в Левски?
- При мен няма напрежение. За отбора не знам, защото никога не съм бил близо до отбора.

- Напускате ли с горчилка? 
- Оставам част от голямото семейство на Левски. Децата ми тренират на "Герена", всеки ден съм на стадиона. Ще продължа да ходя и на мачовете, както на мъжкия отбор, така и на юношите. Желая успехи на Левски.

- Темата с евентуалното завръщане на Димитър Димитров - Херо отново е актуална. Знаете ли нещо?
- Не съм започнат. Комуникирам с него, но не ми е казвал дали ще се връща в Левски. Той си знае най-добре. Херо е един много малкото треньори, които имат сериозното ниво, за да водят любимия Левски. Желая успех на всички!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ