Българският национал Ивайло Чочев даде обширно интервю за италианското издание mediagol.it, в което заяви, че няма намерение да напуска клуба. Според 22-годишния футболист "Ренцо Барбера" е мястото, на което може да израстне като играч и на което получава нужното уважение. 

Чочев не пропусна да спомене пред местната медия, че желанието му е един ден отново да облече фланелката на ЦСКА (София) - отборът, от който "орлите" закупиха българския талант през лятото на 2014 година.

„Дали бих се преместил в друго европейско първенство? Засега мисля, че не. Искам да продължа да израствам, докато нося екипа на Палермо. Наскоро подписах договор до 2020 година. Радвам се, че клубът проявява такова уважение към мен. Ще се опитам да се отплатя за доверието. Да играя в Италия беше мечта за мен. Успях да я реализирам през 2014 година, когато Палермо ме купи от ЦСКА. София ми липсва, липсват ми приятелите, съотборниците, феновете. Нядавам се, че някой ден пътищата ни ще се пресекат отново.“

„Феновете на Палермо са сред най-добрите в Италия, особено заради факта, че непрекъснато ни подкрепят. За всеки играч е важно да има публиката зад гърба си, като това важи още повече в периодите на криза.“, допълни още Чочев.

Българинът призна, че с всеки изминал ден се чувства все по-добре на Апенините и вече няма проблем с езиковата бариера:"Сега си комуникирам добре с всички и се интегрирах в състава. Допреди няколко месеца ходех на курс по италиански, но вече не, защото се чувствам по-уверен".