Световният шампион по бокс от Милано 2009 Детелин Далаклиев коментира загубата на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа. Звездата от Плевен смята, че Кобрата не е успял да покаже на какво е способен на ринга в зала "Уембли Арена". Далаклиев смята, че Кубрат е прегорял от огромно желание да победи британеца.

Роденият на 19 февруари 1983 година Детелин разказа още в интервюто, което даде за БЛИЦ, как пандемията се явява пречка за развитието на боксовите таланти и школата му. В началото на октомври официално беше открит комплекс "Далаклиев", който обаче сега пустее заради липсата на трениращи младежи. 

- Детелине, очакваше ли по-различен развой на мача? 
- Да, очаквах нещо по-различно, обаче останахме само с очакването. За съжаление не станахме свидетели на завързан мач.

- Какво не достигна на Кубрат за по-добро представяне срещу Антъни Джошуа?
- Абсолютно нищо не му се получи. Дали беше прегорял преди мача, не знам? Но видяхте, че нищо не можа да направи. Факт е, че и Джошуа беше отлично подготвен и знаеше всичко за съперника. Пулев беше надигран. Джошуа го превъзхождаше и с предна ръка, и с бързина, както и с точност и сила. 

Като че ли огромното желание на Кубрат да се представи добре и да направи нещо голямо, му изигра лоша шега.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- След поражението обаче Пулев е силно критикуван, основно в социалните мрежи... 
- Доста неприятно е това, което и аз чета и слушам. Първо Пулев трябва да се разглежда като спортист. Защото повечето от критикуващите го, които се имат за големи специалисти, ако изминат само малка част от пътя, който аз и Кубрат сме изминали, много бързо ще се откажат. Най-различни хора се изказват последните дни и много грозно го критикуват. Допреди малко викали за теб, а сега се обръщат от другата страна. Но така става с всички спортисти. Това е грозно и категорично не го приемам. След мача на Кубрат с Джошуа вече всички разбират от бокс. 

- Контактуваш ли с Пулев, в какви отношения сте? 
- Не сме се чували отдавна. Аз съм си в Плевен, всеки си върви по своя път. В добри отношения сме. Исках да победи Джошуа, но не се получи. 

- Някои побързаха да го отпишат след поражението. Появиха се твърдения, че скоро ще се оттегли от ринга, тъй като е вече на 39 години. Смяташ ли, че Пулев ще има успехи в бъдеще?
- Щом му се играе, ще играе. Не знам какво ще стане, той си знае най-добре. Може да има успехи в бъдеще, но не мисля, че ще му се открие друг шанс за световната титла. 

- В началото на октомври откри спортния си комплекс в Плевен. Развиват ли се нещата или пандемията е пречка?
- Времената са много трудни. Коронавирусът обърка всичко. Знаете, че една от мерките гласи лицата до 18 години да не тренират. Сега залата е пуста, няма деца. Ще видим след 21 декември какво ще стане, но най-вероятно мерките ще бъдат удължени. Реално в момента залата ми работи за двама-трима човека на ден. Хората са уплашени, не искат да тренират. Сметките не излизат, на загуба съм. Дори се наложи да освободя част от персонала. Правя го от любов към спорта. 

Много съм благодарен на спортното министерство и по-специално на министър Красен Кралев за голямата помощ, която ми оказаха. С откриването на комплекс "Далаклиев" сбъднах още една мечта. Спортното министерство ми помогна и с оборудването. Но сега всичко стана много трудно, мъка е. А много ми се иска да работим при нормални условия и всички да могат да тренират и да се развиват, най-вече младите. 

- Откри ли боксови таланти в родния си Плевен? 
- Има деца, които трябва да бъдат постоянни и да се работи много с тях. Клубът ми е на месец и половина, не може толкова бързо всичко да се случи. Не е важно всеки да дойде с цел да стане боксьор. Тук целта е да тренираш, да се чувстваш добре, да бъдеш физически здрав.

Неприятното, на което се натъквам е, че има деца, които не знаят най-елементарни неща - правене на кълбо, клекове. Това са неща, които по мое време правехме на улицата. А сега липсват уличните игри при децата. Лошото е, че и в училищата няма физкултура, както беше преди. Стремя се да ги уча на нещо, поне малко да попиват от мен.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ