Мадлен Радуканова гостува в предаването „Код Спорт“ по RING. Олимпийската шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от Токио 2020 вече сбъдна най-голямата си мечта на килима, но е изпълнена с нови идеи за бъдещето. Предлагаме ви част от интервюто:

- Мадлен, първо бяхте „златни“, а след като изкачихте Олимп, станахте „диамантени“ момичета, но ти си само на 21 години и животът тепърва започва. Какво искаш да постигнеш оттук нататък, след като сбъдна най-голямата си мечта?
- Ние станахме „диамантени“ доста преди олимпийския ни медал. Мисля, че това е нашето прозвище. Ние не сме просто „златните момичета“, а „диамантените“. Много се радваме, че имаме нещо различно от всички останали доказали се вече шампионки по художествена гимнастика. Със сигурност не искам да омаловажавам абсолютно никого. Оттук натам искам да продължа да се развивам. Не искам да стига животът ми дотук, да си кажа – постигнала съм си най-голямата мечта и вече да не се занимавам с абсолютно нищо. Напротив – искам да развивам себе си, да се занимавам с различни неща, да пробвам нови неща, различни от художествената гимнастика, но и свързани с нея. И вече впоследствие да изградя добро, сплотено семейство.

- Треньорка, съдийка или спортен шеф като Илиана Раева – кое повече ти импонира?
- Не, тя е недостижима! Тя е направила толкова много за българската художествена гимнастика, за което единствено можем да сме ѝ благодарни, защото ако не беше нейният труд през всички тези години, може би нямаше да успеем да постигнем този велик резултат. Съдийка или треньорка? Наскоро имаше един съдийски курс, който беше в България, тъй като се провежда на всеки четири години. Аз се явих, взех го, но не съм сигурна дали искам да ставам съдия. Може би не ми харесва толкова, колкото да стана треньор. Предпочитам треньорската професия. Но за момента абсолютно нито едно от всички тези неща конкретно. Може би за в бъдеще.

- Как преминава един твой ден сега, когато не си активен състезател? Кое от забранените неща в спорта си позволяваш най-вече?
- Студент съм в НСА и сега се налага да ходя на лекции и упражнения доста по-редовно, тъй като до този момент не съм имала възможност. Сега се занимавам с това. Основно гледам да обърна внимание на образованието си. И отделно с момичетата имаме някои неща, които подготвяме заедно. Надявам се скоро да ги споделим с абсолютно всички. Виждам се и с тях почти всеки ден, за да обсъждаме тези наши идеи и планове за бъдещето.

- Ще те видим ли в зала „Армеец“ на Световната купа по художествена гимнастика от 8 до 10 април, която телевизия RING ще излъчи пряко?
- Със сигурност ще съм в залата. Нямам търпение, защото за първи път ще съм от другата страна, ще съм в публиката, ще треперя за нашите момичета, ще се радвам. Надявам се да се представят по най-добрия начин, да успеят да се подготвят и да оберат медалите!
Красимир МИНЕВ и Владимир ПАМУКОВ, Ринг