Новият наставник на ЦСКА Павел Дочев даде интервю пред немското издание „Вестфален-Блат”. В него той говори за работата си в българския клуб. Както е известно, Дочев дълги години играеше и беше треньор в Германия и интересът към него е напълно логичен. Предлагаме ви част от изявлението на Дочев.
 
“С ЦСКА ще бъдем на лагер в градчето Бад Липшпринге. Стадионът предлага перфектни условия за тренировка. В гората пък има условия за бягане, а чрез университета в Падерборн ще бъдем осигурени от спортно-медицинска гледна точка. Няма какво да искам повече. Моят помощник е бившият играч на Арминия Адалберт Зафиров, а не Веселин Геров. Кристиан Мури е кондиционен треньор, трябва да го познават хората в Падерборн”, заявява Дочев.
 
Запитан защо няма да има контрола с Падерборн Дочев отговаря: „Аз не исках такъв мач. В момента нямам нужда да играя срещу бившия ми клуб.
Тренирам Байерн (Мюнхен) на България. ЦСКА има 31 титли и 10 купи (б.р. – Дочев греши, тъй като спечелените купи на страната са 23). Това е водещият тим в България. Треньорският пост тук е много горещ. Във всички случаи три уволнения на треньори за един сезон е нещо екстремно и е абсолютно изключение. ЦСКА е като Байерн. Винаги се случва нещо и напрежението е огромно. Шампионската титла е абсолютно задължение всеки сезон. Няма друга цел. Годините като играч и треньор в Падерборн ме калиха”, добавя Дочев и уточнява, че няма да мести семейството си в София въпреки дългия договор с ЦСКА.
 
„ Интересът на медиите в България към ЦСКА е голям. Всеки ден 20 вестници, радиостанции и телевизии информират за нас. Зрителският интерес е огромен. Още на старта на сезона на 1 август ще срещнем нашия градски съперник Левски. Тогава в София има извънредно положение и около 40 000 зрители ще дойдат на стадиона. Този сблъсък е сравним с дербито между Шалке и Борусия Дортмунд”, казва още Дочев.