ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Димитър Ангелов, известен като Дучето, е виден цесекар и колоритен българин. Казват, че най-добрите оратори в историята са бивши депутати-земеделци от 20-те и 30-те години на ХХ век. Да, ама защото Дучето не е бил техен съвременник. Иначе би ги сложил в малкия си джоб.
Той е и откровен. Откровен до болка. На моменти – даже скандално откровен. Подкастът му в БЛИЦ Live, изпълнен със страховити истории, не може да бъде разказан и описан. Просто трябва да го гледаш и чуеш.



Дядо му по майчина линия и братът на дядо му лежали в Белене. Дядото на баща му пък е бил ятак на комуниста Васил Демиревски. „Така че съм от  разнопосочно семейство“, заключава Дучето.  (1:05 минута)

„Исках да вляза във военно училище, но един комсомолски секретар написа образцова характеристика за семейството на майка ми, че съм от неблагонадежден произход“.  (2:00 минута)

Къде е роден, къде е учил и какви интересни спортове е тренирал? (2:35 минута)

Баща ми и чичо ми ме заведоха на стадиона – ЦСКА играеше със Славия. Паднахме 0:1, но аз бях впечатлен от поведението на баща ми – борбен човек. Имаше до нас един другар - привърженик на Славия, който прекалено много се радваше на победа. И другарят спря да се радва… (4:05 минута)

„Отиваме в ЦУМ с майка ми и с баща ми, но само тя влезе. Ние с баща ми се отбихме пред банята, където се събираха фенове на футбола да спорят. И единия от тях баща ми го изкъпа“ (5:01 минута)

„Роден съм срещу стадион „Раковски“, но не станах от онези, а от правилните хора“ (6:35 минута)

„Че се биехме, биехме се, че са ме били, били са ме, че и аз съм бил, бил съм“ (7:25 минута)

„Обичам и географията. Държа да разбера кое е било мое и кое  е спряло да бъде мое. Чета и Кисинджър, чета и “Война и политика“ на Секистов (7:50 минута)

Как става част от агитката на ЦСКА, припомня за старите фенове на тима (10:00 минута)

Първият му допир като дете с милицията. Как кварталният идва в махалата му и го вика на разпит – къде са били преди това, къде са влезли и какво странно нещо… против комунизма са видели? „Бях рендосан качествено от баща ми“, спомня си Дучето. (11:25 минута)

Защо прякорът му е Дучето? (13:20 минута)

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

„Отидохме тайфа от 30 човека на море в Несебър и местните не смееха да пеят срещу нас (14:30 минута)

„Идват хиляди пловдивчани в София за финал през 1983 година, ние с братовчедите от Левски се обединяваме и стана мазало – три влакови композиции станаха на салата. Бяхме само 70-80 човека срещу хиляди и имаше такова лечение… “  (14:58 минута)

 „Категорично подчертавам – проблеми имаше само с тези, които си търсеха проблемите“ (17:50 минута)

„Хиляди англичани ядоха бой в София, ама много мой ядоха. Те бяха крадци. Свили дънки от ферибота и тръгнали да ги продават тука. Единият го завряхме в багажника“ (18:30 минута)

ЦСКА е на две в момента заради политиците. ЦСКА е на две в момента заради Сашо Томов, едни 6 милиона евро и неплатени над 300 000 евро данъци. Сашо Томов лапаше и  беше „забравил“ да си плати осигуровките (20:12 минута)

Годежът на Дучето е през 1987 година, в блока му влизат да празнуват над 300 души след един паметен мач на ЦСКА. Екшъни и… преобърнати автомобили (21:30 минута).

„Има един интересен транспарант на стадиона на Войводина в Нови Сад, свързан с Чък Норис…“ (23:57 минута)

За Илия Павлов, Гриша Ганчев…. Дучето е бил боксьор, участвал е на Спартакиада (26:00 минута)

„Бях пубер, дойде старият от махалата, даде ми 2 лева и 60 стотинки и ми вика: Ходи купи две бутилки ракия!“. Да, ама едната струваше 3,10-3,20. И аз обрах… един левскар. Купих ракията за 6,20 лева, даже ресто му дадох на стария и от пубер се превърнах в лъвче“  (27:11 минута)

„Ето реално как станах председател на фенклуба на ЦСКА. Преди това беше Дани Петков – голям армеец, истински мъж, след това Венци Вучев“… За плакатите „Мултигруп, вие сте лъжци! – разкрива дело на кого са (28:55 минута)

Каква е връзката, според Дучето, между Георги Сава Раковски и Васил Божков (32:30 минута)

За големия скандал в Мездра, когато феновете на ЦСКА нахлуха на терена и прекъснаха мача – цялата истина от Дучето. Тогава той се смее със сълзи – ето защо? (37:37 минута)

Сашо Томов казал на Титаните: Ако искате да живеете спокойно, разкарайте Дучето! (38:40 минута)

„Един дебел полицай се спъна, падна и всички избягаха от…“ (40:20 минута)

Разказва яка история за Иван Велчев-Кюстендилеца от първите години на 21 век, в която са замесени Георги Илиев от ВИС-2 и Емил Наков. „Иван изпълни блестящо поставена му задача, изкупи над 1000…“  (40:45 минута)

Дучето с много силни финални думи, в които говори за двата ЦСКА: „Армеец не може и няма право да мрази армеец“!  Когато простотията в обществото ни свърши, ще има един ЦСКА!“ (42:00 минута)
Румен ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор Калоян БАЛАБАНОВ
Монтаж Антон ТОНЧЕВ