Джунейт Яшар е роден на 30 декември 1985 г. в Асеновград. Юноша е на "Левски". Идва в столицата от Асеновград на 14 години. След това израства при децата и юношите под ръководството на Антони Здравков. Треньорът го взема със себе си в мъжете на Черноморец (Бургас) за една година. Следващият сезон Яшар изкарва в Черноморец 919. По-късно отново е при Здравков в Чавдар (Бяла Слатина). През лятото на 2007-а преминава в Калиакра (Каварна), а от юли 2008 г. отново е играч на "Левски" (София). През зимата на 2008-а преминава в Сливен, но след като изкарва зимна подготовка с отбора те се отказват от него и той се връща в "Левски". През февруари 2009 г. е преотстъпен на Калиакра (Каварна) до края на сезона. След това е играл в Славия, Несебър, а от една година е във ФК Верея. Силните качества на Яшар са техниката, погледът върху играта и статичните положения.

- Защо сезонът беше толкова труден за Верея?
- Да наистина е така, имахме тежки периоди, но с доста труд и себераздаване мисля, че се справихме и си запазихме мястото в "Б" група. Това ни беше целта за този сезон.

- А какви ще бъдат целите за новия сезон пред клуба?
- Определено целите ще бъдат по-големи и ние като отбор ще се постараем да търсим по-предно класиране.

- Ти си си един от най-опитните футболисти в отбора.
- Повечето момчета в отбора са млади и помагам с каквото мога. Те на мен, аз на тях, помагаме си взаимно и най-важно е да вървим заедно напред. Имаме един добър колектив и смятам, че в последните мачове от първенството го показахме, след като десет мача нямаме загуба. Всички задружно си помагаме.

- Какви са личните ти амбиции?
- Моите амбиции са свързани с ФК Верея и ако можем догодина да се борим за промоция в "А" група. Ще се радвам много, ако това го постигнем. Имам договор за още 1 година с клуба и искам да дам всичко от себе си, за да може Верея да върви нагоре в развитието. Ще бъде чудесно, ако успеем да влезем в "А" група.