Юношеските ни национали до 19 години записаха две победи в двете евроквалификации до момента - 2:1 над Исландия и 2:0 днес срещу Фарьорски острови. За селекцията на Ангел Стойков остава срещата с Англия във вторник от 14:30 часа на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора. Един от головете за днешния успех вкара Калоян Кръстев, който даде интервю за БЛИЦ СПОРТ: 

- Честита победа! Спечелените 6 точки успокояват ли ви за класирането в Елитния кръг на квалификациите?
- Никакво отпускане. Да, почти сигурно сме се класирали, но имаме още един мач. Скачаме и на Англия за победа. Не правим сметки. Треньорът постоянно ни казва да бъдем с чисти глави. След победата днес изобщо не сме говорили, че вече сме се класирали. Искаме да победим и във вторник, за да завършим първи в групата.  

- Трудно ли беше срещу Фарьорски острови?
- Само първото полувреме. Играта не ни се получаваше. Второто полувреме направихме промяна и решихме мача.

- Селекционерът Ангел Стойков как ви стресна на полувремето, когато беше 0:0? 
- Каза да бъдем спокойни, че нещата ще се получат. Да ги натискаме по-здраво и няма как да не спечелим. Знаехме, че сме по-добри от тях. Първото полувреме нямахме и късмет, ударих греда. Ако бях вкарал още в началото, щеше да стане по-лесно. Смятам, че преди почивката бяхме стъписани и избързвахме.

- Трудно ли ви е да играете пред полупразни трибуни? 
- В двете квалификации в Сливен имаше хора, но не много. Надявам се срещу Англия във вторник да дойдат повече хора и да ни подкрепят. Стара Загора все пак е футболен град.

- Съотборникът ти в Славия Андреа Христов също отбеляза днес...
- Много се радвам за него. Поздравявам го за попадението, вкара хубав гол. С Анди постоянно сме заедно - и в отбора, и в живота.

- Имате ли потенциал за нещо голямо или още не сте дорасли? Може ли отново да се класирате на европейско първенство?
- Не мисля, че другите отбори са много по-силни. Определено имаме потенциал. Треньорът вярва в нас, уверява ни да продължаваме да работим и да се усъвършенстваме. Миналата година направихме сензацията, класирайки се на Европейското в Грузия. Сега можем да сътворим нова и да повторим успеха. 

- Класирането на Евро 2018 на всяка цена ли е?
- Мислим мач за мач. Ако побеждаваме, както досега, е нормално да ни се иска да бъдем на европейското първенство. Към това се стремим.

- Четирите отбора заедно ли сте в Сливен?
- Да, в един хотел сме. Базата е много добра. Йордан Лечков също ни подкрепя. Не само той, а и всички около отбора вярва в нас. Щом е така - нещата се получават.

- Англичаните демонстрират ли самочувствие?
- Да, нормално е да имат самочувствие. Някои от тях играят в топ отбори. Но и ние не сме за подценяване.

- С каква музика се надъхвате в съблекалнята преди мачовете?
- Всякаква без чалга. Слушаме много песни, предимно "Деспасито". 

- Контузеният Петко Христов от Фиорентина липсва ли ви? 
- Да, той е много е добър футболист. За Елитния кръг ще е с нас. Колективът в националния отбор е отличен, приятели сме извън терена, подкрепяме се. 

- Резерва си в Славия, много ли е трудно да се пребориш за титулярно място?
- Към това се стремя. Ивайло Димитров прави много силен сезон, честитя му. Боря се за място и се надявам да успея. Не ми тежи това, че все още не съм вкарал гол в Първа лига този сезон. В минутите, които съм на терена, се опитвам да отбележа. Рано или късно ще се получи.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ