Носителят на Купата на България с Локомотив (Пловдив) Янко Ангелов вече не е футболист на Хебър. Навършващият днес 27 години полузащитник, който досега беше капитан на отбора на Николай Митов, е уволнен дисциплинарно от клуба от Втора лига. 

Юношата на Левски направи скандални разкрития специално за БЛИЦ, разказвайки как е процедирало ръководството на Хебър. Един от най-добрите играчи на отбора и любимец на феновете твърди, че е уволнен дисциплинарно "на базата на елементарно скалъпена история"... 

- Янко, разбрахме, че вече не си футболист на Хебър. Защо се стигна до раздялата? 
- Да, така е, вече и аз не съм играч на Хебър. Както знаете, преди мен напуснаха още Асен Георгиев, Владимир Гаджев и Божидар Васев. Ще ви обясня какво се случи и защо се разделихме. В деня, в който подновихме тренировъчен процес след пандемията, ми съобщиха, че за следващия сезон ще бъде намален бюджета, и след като аз имам още година договор, трябва да си намаля заплатата с 40% за оставащия период от контракта ми. В противен случай трябва да се разделим. Това ми се съобщава в период, в който клуба ми дължи четири заработени заплати. Аз отказах да приема намалянето на месечното ми възнаграджение и им съобщих, че оставам в Хебър да си изпълнявам договора, за който сме се договорили с ръководството. Ако шефовете не са съгласни - нека ми изплатят неустойката, която е по договора ми, за да се разделим по взаимно съгласие. 

- Това обаче явно не се е случило?
- Да, те не се съгласиха. Съобщиха ми, че няма как да ми бъде изплатена неустойката, след което им предложих компромисен вариант - да се срещнем по средата, на което предложение също не се съгласиха. Искам също да уточня, че преговорите през цялото време се водят чрез посредник - администраторът, а не от ръководителите. Часове по-късно същият този администратор ми заявява, че ръководството на клуба ме отстранява от отбора, което означава, че аз нямам достъп до съблекалнята. Събличах се в съблекалнята за гости. Не можех да тренирам с основната група, а индивидуално, с индивидуален треньор, който не мога да нарека треньор, той по-скоро е отдел поддръжка на стадиона. Същият този дори не притежава нужният лиценз да води подобни тренировки на това ниво. Отделен въпрос е, че на нито една от тренировките не ми беше осигурен доктор, което по закон е задължително. 

- Правиш скандални разкрития! Истина ли е това?
- Да, разбира се. Кажете ми това нормално ли е!? Тренировките бяха тежки физически натоварвания в продължение на десет дни с цел аз сам да се откажа от това, което ми се полага и съм заработил. 

- Принудиха ли те да се откажеш?
- Не ме отказаха, въпреки мъченията, на които ме подлагаха. Тогава ръководството на Хебър реши да търси друг вариант - подмолен! Пуснаха в медиите новина, в която твърдят, че в някаква сладкарница съм направил пиянски скандал. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

- Не беше ли така? Навсякъде се пишеше, че си бил пиян и си се бил в пазарджишки бар.
- Тръгна от един местен журналист, който доколкото зная е на заплата в Хебър и изкара 25-дневен курорт с отбора в Анталия на предсезонната подготовка. Само няколко дни след статията от клуба ми връчват писмо, което е получено от управителя на сладкарницата, с което той уведомява Хебър, че аз съм участвал в пиянски побой и заведение като тяхното не толелира подобно поведение. И молят ръководителите на Хебър да обърнат внимание на дисциплината ми. Важно е да спомена, че собственикът на заведението има пряка връзка с Хебър. Дори да съм присъствал във въпросната сладкарница как така определиха, че съм бил пиян? Направиха ми кръвни проби или тест с дрегер? Как е имало побой като “жертвата” няма телесни повреди? Защо няма подадена жалба в полицията от “жертвата” срещу мен? Защо никъде не се споменава кой е “жертвата”, а само моето име? Защо липсва увредено имущество в заведението след пиянския побой? И така до 15 юни - денят, в който получих заповед за дисциплинарно уволнение. 

- Уволнен си от Хебър?
- Да. Изключително тежко уволнение на базата на елементарно скалъпена история. За целия ми престой в Хебър не съм имал нито едно провинение, знаете бях капитан, всеки мач се раздавах за отбора. Болно ми е, че така се случи. 

Интересно защо вече две седмици на официалния сайт на Хебър не се съобщава, че съм дисциплинарно уволнен... Така както се съобщава за всички напуснали и новодошли. Да не би ръководството да се притеснява от нещо? Или може би е удар не само по моето реноме, а и по това на Хебър? 

- Обиден ли си на някого?
- Разочарован съм! Разочарован и обиден на клуба, в който съм направил първата си организирана тренировка. Обиден съм, че до последно никой от ръководството не дойде да седне очи в очи с мен и да се разберем като мъже, а всичко се случваше чрез посредници и толкова далеч не само от професионализъм, а и от нормални човешки отношения.

- Сега накъде?
- Ще преценя кое е най-доброто за мен. Вече получих няколко оферти, включително и от efbet Лига.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ