Бирсент Карагерен призна, че в последно време може и да е имало интерес от страна на Левски към него, както доста се пишеше по темата. Той добави, че "Станимир Стоилов е правилният човек за клуба".

Играчът на Локомотив Пловдив даде интервю за Борислав Орлинов и БЛИЦ и все пак разкри, че към момента остава при "смърфовете".

 Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той определи работата с треньора Александър Томаш като "много трудна" и обясни защо. Говори и още за разочароващия сезон, целите през новия и какво почувства, когато се изправи срещу Жозе Моуриньо и компания.

- Бирсент, искам да започнем интервюто по малко по-различен начин. Спомняш ли си последната ни среща? Ще я покажем във видео
- Да, тогава бяхме много щастливи. Имаше страхотна еуфория. На видеото се вижда, че знам какво да кажа. Думите не ми идваха.

- Ако се поставиш на мястото на журналист, какъв въпрос не би си задал?
- Може би не бих питал за трансфери.

- Защо?
- Никога не се знае какво може да стане. През годините много са ме лъгали и знам, че не е ОК.

- За какъв случай става дума?
- Преди 2-3 години беше. Имаше една оферта, но пак не стана нищо. Хората се отказаха в последния момент.

- Ти в Локомотив Пловдив ли оставаш?
- Виждам се в Локо Пловдив. Имаше запитвания за мен, но щом от клуба нищо не са казали, значи не е сериозно. Няма ли конкретна оферта, не е важно.

- Имаше интерес от Левски преди време. Истина ли е?
- Сигурно е имало разговори между Крушарски и Левски. Знаете, че той е близък там. Може да е имало нещо такова.

- Разкажи как върви подготовката.
- Много тежко. С Томаш не се работи много лесно, той винаги има много изисквания, има различни виждания. Тренировките му са доста тежки. Схемата на игра е различна. Всички се адаптираме към нея. Дори и да направиш това, което Томаш иска, пак е недоволен. Винаги казва, че можеш повече. Играя като крило и така може да вкарваш повече голове. Когато си халф-бек (б.а като при Акрапович), трябва да си навсякъде.

- Ти имаше възможността с Локо Пловдив да играеш срещу много силни отбори в Европа. Какво е да се изправиш срещу Моуриньо?
- Като се паднахме с Тотнъм и бяхме в еуфория. Тогава бях в националния отбор с Витанов и Луков. Беше много специално, особено като дойде мачът и се наредихме в тунела. Минавам в коридора и гледам Кейн, Сон, Лорис. Беше ми много странно.

- Какво прави тези футболисти по-различни?
- За нас са по-различни, защото ги гледаме постоянно по телевизията и изведнъж сме срещу тях. Те излизат на терена и се забавляват, играят без напрежение. Като вкарахме гола с Тотнъм и не знаехме какво става. Гледаш времето, обаче то не минава. Те постоянно идват и атакуват.

- Ти представял ли си се на такова ниво?
- Ако стигнеш до там, вече мислиш по техен начин. Играеш много по-добре, с по-добри футболисти. Трудното е да стигнеш до това ниво, после вече е по-лесно. 

- Има ли го момента на "връщане в реалността"? Един ден си срещу Тотнъм, после гост на празен стадион в България.
- След въпросния мач на повечето чужденци не им се играеше след това. Срещу Тотнъм всеки чакаше мача.

- А сега амбициите на Локомотив Пловдив какви са?
- Да изградим хубав и боеспособен отбор на първо място, а след това и борба за първата шестица. Миналият сезон беше много разочароващ, не очаквахме така да стане. Последните шест мача не успяхме да победим нито един съперник. Не ни се получи да сме в Европа отново.

- Как виждаш конкуренцията?
- Левски винаги за мен е бил голям отбор. Много силен. Винаги се е играло трудно срещу тях. При тях дойде правилният човек - Мъри Стоилов, и спечелиха Купата. При ЦСКА ще има промени и ще вземат добри футболисти, ще се борят за титлата. За Лудогорец няма какво да говорим, те са фаворит. 

Борислав ОРЛИНОВ